Στρατηγικός επενδυτής στη Παγκρήτρια Συνεταιριστική Τράπεζα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος στρατηγικός επενδυτής στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, είναι ο Μιχάλης Σάλλας. Μετά από μια περίοδο τυπικών ελέγχων από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM, ο Μιχάλης Σάλλας έλαβε τις εγκρίσεις για να αποκτήσει το 21,5% της Παγκρήτιας Τράπεζας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lyktos Participation είναι:
Εγκρίθηκε η ειδική συμμετοχή της Lyktos Participation στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με 21,49%To πράσινο φως στην είσοδο της Lyktos Participation ως Στρατηγικού Επενδυτή, στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας έδωσαν σήμερα οι αρμόδιες εποπτικές αρχές: H Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του SSM.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Lyktos κ. Μιχάλης Σάλλας: «Η συμμετοχή μας στην Παγκρήτια αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην Οικονομία της Κρήτης, στη δυναμική των Συνεταιριστικών Τραπεζών αλλά και στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας συνολικότερα. Άμεσος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη Διοίκηση της Τράπεζας στην εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του πιστωτικού ιδρύματος για την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προάσπιση των συμφερόντων των 84.000 μεριδιούχων-μετόχων μας και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας».
Και τυπικά πλέον η Παγκρήτια Συνεταιριστική τράπεζα μπαίνει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά αφού ένας από τους κορυφαίους και ισχυρότερους ελληνικούς επενδυτικούς ομίλους με πολύχρονη εμπειρία στα χρηματοοικονομικά και παγκόσμια εμβέλεια είναι το σχήμα που επενδύει για να στηρίξει την ανάπτυξη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail