Στο προθάλαμο η Ελλάδα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το Eurogroup στις 12 Μαρτίου 2018 επαίνεσε την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της τρίτης αναθεώρησης του προγράμματος ESM, αλλά δεν έχει εγκρίνει ακόμα την εκταμίευση της τέταρτης δόσης 5,7 δις. Ευρώ.
Ακόμη σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Έχουμε εισέλθει τώρα στα τελικά στάδια αυτού του προγράμματος ESM και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει όλα τα υπόλοιπα παραδοτέα για να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα.
Αυτή είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Για το σκοπό αυτό, τα πράγματα κινούνται επίσης. Πληροφορηθήκαμε ότι οι τεχνικές εργασίες σχετικά με τον επονομαζόμενο μηχανισμό προσαρμογής στην ανάπτυξη θα πάνε καλά. Στόχος θα ήταν να επαναπροσδιοριστεί το προφίλ των δανείων του ΕΤΧΣ της Ελλάδας για την προσαρμογή των μελλοντικών αποπληρωμών του χρέους στις αναπτυξιακές επιδόσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Θα έχουμε μια πιο περίπλοκη συζήτηση σχετικά με αυτό και με άλλα μέτρα για το χρέος κατά τη συνάντησή μας τον Απρίλιο.
Αναμένουμε επίσης ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τον Απρίλιο μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα αποτελέσει ένα κρίσιμο στοιχείο του πλαισίου που θα καθοριστεί μετά το πρόγραμμα, πλησιέστερα προς το τέλος του προγράμματος.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail