Στα χνάρια του Ερωτόκριτου

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης, η ΚΕΔΗΡ, το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων «Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουστίκων διοργανώνουν εκδήλωση «Στα χνάρια του Ερωτόκριτου» την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ώρα 8.30 μ.μ., στα Ρούστικα Ρεθύμνης.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι David Holton, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Cambridge και Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Θα συντονίσει ο Αλέξης Πολίτης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος του Ομίλου. Αποσπάσματα του Ερωτόκριτου θα αποδώσει μουσικά ο Αλέξανδρος Αγγελάκης, φυσικός και μουσικός.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η φιλόλογος Αρχόντισΰα Παπαδερού -Ναναδάκη θα δωρίσει στον Όμιλο αυτόγραφη επιστολή του Μανόλη Αναγνωστάκη.
Στον ίδιο χώρο θα εκτίθεται η ενότητα «Ο Μανόλης Αναγνωστάκης και η Κρήτη» από την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλήςτων Ελλήνων για τον Μανόλη Αναγνωστάκη, που παρουσιάστηκε στα Χανιά (χειμώνας 2018-2019).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail