Σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Τα καταστήματα που ανοίγουν την Δευτέρα είναι: Βιβλιοπωλεία, καταστήματα γραφικών υλών, λογισμικού, εμπορικά τηλεπικοινωνιών, αθλητικών ειδών, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, επιδιόρθωση υποδημάτων, οπτικά και ΚΤΕΟ σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση. Ακόμη ανέφερε ότι όσοι δεν τηρούν τους κανόνες του υπουργείου οι πολίτες μπορούν να το καταγγέλλουν 1520. Τα καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων δεν ανοίγουν ακόμα.
Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων πν των νήσων είναι για τα εμπορικά 10πμ και super market 7πμ – 9μμ, τα κομμωτήρια  7πμ-10μμ και το Σάββατο από 9πμ-10μμ.
Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκες και γάντια ενώ οι πολίτες είναι υποχρεωτικό στα ΜΜΜ, νοσοκομεία και ταξί.
Τα καταστήματα που θα αρχίσουν στα 20τετραγωνικά επιτρέπονται άτομα, από 20 -100 συν 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάνω από 100 12 άτομα συν 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά.
Για μεν τις αθλητικές εγκαταστάσεις «Πρόκειται για μία πιλοτική περίοδο όπου θα γίνει σταδιακή επάνοδο των αθλητικών αγώνων. Ο τρόπος προπόνησης αλλάζει και όσοι εισέρχονται εκτός αθλητών θα φορούν μάσκα. Ξεκινούν τα ατομικά αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους και οι προπονήσεις στο ποδόσφαιρο με 6-8 αθλητές. Δεν θα λειτουργήσουν οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και οι κατασκηνώσεις.»
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έχουμε 2.620 κρούσματα με τα 8 νέα, 77 είναι εκτός ΜΕΘ, 37 οι διασωληνωμένοι και 163 θανάτους.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης στις ΗΠΑ υγράθηκε νέο φάρμακο για κορονοϊό αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες.