Στήριξη καινοτομίας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας του ΤΕΕ, ηλεκτρονικά, στο prototype.tee.gr, από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου  έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, παρουσία του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)  Γ. Δουκίδη,  υπογράμμισε ότι το Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  η οποία αναπτύσσεται με τη συνεργασία του ΟΠΑ (Εργαστήριο ELTRUN και Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Athens Center for Entrepreneurship and Innovation). Είναι ένας τεχνοδικτυακός (ψηφιακός) επιταχυντής καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Από τους ομιλητές παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα, Prototype by TEE, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης, οι θεματικοί τομείς, και οι τρείς κύκλοι που θα εξελιχθεί το πρόγραμμα, οι οποίοι έχουν ως εξής:
– Φάση Α’  (Call to Action), 12 – 30 Σεπτεμβρίου 2017,  κατά την οποίοι οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν αίτηση και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.
– Φάση Β’ (Business Model Innovation and Design Thinking),  Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017, η οποία αφορά στην κατανόηση και σχεδιασμό των βασικών συστατικών του επιχειρηματικού μοντέλου και του προϊόντος.
– Φάση Γ’ (From Vision to Execution)  Ιανουάριος – Μάρτιος 2018 κατά την οποία οι ομάδες που τελικά προκρίνονται υποστηρίζονται περαιτέρω, σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής ανάπτυξης, δηλαδή από την ιδέα στην πραγματική υλοποίηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail