Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 08:00 π.μ. συμμετέχει η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά, ζητώντας η μέρα αυτή να γίνει αφετηρία νέων αγώνων και ορόσημο ενωτικών αγώνων και διεκδικήσεων.
Σε ανακοίνωση τονίζεται «Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο αλλά και αφετηρία νέων αγώνων σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα.
Όλα αυτά τα χρόνια βιώνουμε βαθιά ύφεση, τρομακτική ανεργία, βαθιά λιτότητα, υποτίμηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας. Γνωρίζουμε την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, των μαζικών απολύσεων, της καταπάτησης κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και τις προσπάθειες διάλυσης του θεσμού των ελεύθερων διαπραγματεύσεων.
Ιστορικά έχει αποδειχτεί και επιβεβαιώνεται και πάλι ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης υπάρχει μεγάλη έξαρση του ατομικισμού, της απογοήτευσης και της οργής, που οδηγούν σε ενίσχυση φασιστικών φαινομένων.»
Καταλήγοντας επισημαίνεται πως ο αγώνας ενάντια σε κάθε νέο μέτρο, που μειώνει το εισόδημα, καταργεί δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι το μοναδικό αισιόδοξο μήνυμα για όλη την κοινωνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail