Στάση εργασίας ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας με αίτημα την οριστική λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους πραγματοποίησαν Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η στάση εργασίας ξεκίνησε από την αρχή της πρωινής βάρδιας έως τις 11.30 το πρωί. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νομό Αττικής στις 9.30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σε ανακοίνωση η ΠΟΕ –ΟΤΑ αναφέρει «Ως Ομοσπονδία έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει και καλέσει τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων-παρατασιούχων που παραμένουν απλήρωτοι παρά το άρθρο 25 του Ν. 2256/2017 (ΦΕΚ 24/Α/2017) που αφορά στην πληρωμή τους. Η εμμονή μερίδας των Επιτρόπων  να επιμένει στην άρνηση έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής δημιουργεί για δύο (2) και πλέον μήνες πρόβλημα καθημερινής διαβίωσης των εργαζομένων γεγονός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Η Κυβέρνηση εισηγήθηκε και η Βουλή ψήφισε την παράταση των συμβάσεων έως το τέλος του 2017 και δεν θα ανεχτούμε καμία δικαιολογία για την απλήρωτη εργασία που εξακολουθούν να παρέχουν μέρος των συμβασιούχων – παρατασιούχων».