Σκοτεινό κέντρο κατά ιερέων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

«Σήμερα, διόλου ξαφνικά και τυχαία, ενορχηστρώνεται από σκοτεινά κέντρα μία κίνηση δημιουργίας νέου φορέα, ο οποίος φιλοδοξεί τάχα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αδελφών κληρικών» καταγγέλει σε ανακοίνωσή του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.
Συγκεκριμένα επισημαίνεται:
ΑΘΗΝΑ 9/11/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
«Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται.»
Στη μάχη που δίνουμε, ως Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τον Ιερέα, δεν θα θέλαμε να βρούμε αντιπάλους από τους κόλπους μας. Αλλά τα διάφορα παράκεντρα της εξουσίας μεταφέρουν τα κακά τους εντός της Εκκλησίας.
Πληροφορούμε τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, και κατ’ επέκταση όλους τους ιερείς της Ελλάδος, ότι ο Ιερός σύνδεσμος μας, ιδρυμένος από του 1890 υπό του αρχιεπισκόπου Γερμανού Καλλιγά, σε μία εποχή που η πατρίδα μας έβγαινε από το αχό του πολέμου και οι κληρικοί προσπαθούσαν να βρουν τον βηματισμό τους, αναφέρεται στον Καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι και θα παραμείνει η φωνή του Ιερέα.
Θεσμικά, ιστορικά και εκκλησιαστικά.
Σήμερα, διόλου ξαφνικά και τυχαία, ενορχηστρώνεται από σκοτεινά κέντρα μία κίνηση δημιουργίας νέου φορέα, ο οποίος φιλοδοξεί τάχα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αδελφών κληρικών.
Στην πραγματικότητα να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις όσων σιγοντάρουν στη δημιουργία του.
Μπροστάρης αυτής της Πέμπτης Φάλαγγας είναι ένας κληρικός που έχει διαγραφεί από τον ΙΣΚΕ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ο ανωτέρω, ως άλλως καρδινάλιος, καπηλεύεται τίτλους που δεν κατέχει: ότι δήθεν είναι ο εκπρόσωπος ΟΛΩΝ των Κληρικών στον ΕΦΚΑ, την στιγμή που έχει ζητηθεί επισήμως από τον ΕΦΚΑ να αντικατασταθεί το ανωτέρω άτομο, διότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και κανέναν άλλον.
Τη συγκεκριμένη στιγμή, που ο Ιερός Κλήρος δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορική του πορεία, η εμφάνιση διχαστικών κινήσεων χαρακτηρίζεται λίαν ύποπτος και επικίνδυνος, γιατί στόχος είναι η διάσπαση του σώματος των Κληρικών.
Ποια είναι τα σκοτεινά αντιορθόδοξα κέντρα που προσπαθούν να διασπάσουν τον κλήρο, οργανώνοντας αποστασίες και συλλόγους που αντιστρατεύονται τον ΙΣΚΕ;
Αυτοί που ενισχύουν διασπαστικές κινήσεις πράττουν αναλόγως με εκείνους που σχημάτισαν σχισματικές Εκκλησίες.
Στρέφονται εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Πίστης μας, εναντίον των Ιερέων, για να εξυπηρετήσουν ευτελή συμφέροντα.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες Ιερείς θα αποδοκιμάσουν βροντερά τέτοιες κινήσεις, γιατί είναι ευφυείς και πιστοί. Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη ζιζάνια.
Ο Θεός να λυπηθεί τον παπά που φέρεται να ηγείται του νέου φορέα. Ας σκεφθεί τη μοίρα του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση και ας αναλογιστεί τις μελλοντικές του πράξεις. Από εμάς είναι συγχωρεμένος.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου συντάσσεται με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος και την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης και σε ανακοινωσή του επισημαίνει:
Χίος, 12/11/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στην έδρα του Συνδέσμου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου με αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα.
Μία ημέρα μετά τον εορτασμό των Ελευθερίων της μαρτυρικής και αγιοτόκου νήσου μας και στον τόπο, όπου σφαγιάστηκε ο Ιερομάρτυς παπά Σταμάτης Χαρτουλάρης, ένας από τους πολλούς Κληρικούς όλων των βαθμίδων, που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας μας, ομόφωνα δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση:
Ως Κληρικοί της Αγιοτόκου, Μαρτυρικής, Ακριτικής και Μυροβόλου Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, είμαστε ενωμένοι σε ένα σώμα, μαζί με τον Επίσκοπό μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εναντίον της Ορθόδοξης Πίστης μας, του Έθνους μας και του ιερού θεσμού της οικογένειας και όσων προσπαθούν να απαλείψουν τις σχετικές αναφορές από το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, τόσο δια λόγων, όσο και δι’ έργων, εξέφρασε την πατρική του αγάπη του και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Ιερό Κλήρο της Χίου, συγκαλώντας έκτακτη Ιερατική Σύναξη, αλλά και με τον ευκρινή πατρικό λόγο του κατά τον εορτασμό των Ελευθερίων της Χίου.
Συντασσόμαστε με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, τον αρχαιότερο σύνδεσμο της χώρας, καθώς επίσης με την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης και με κάθε άλλο νόμιμο τοπικό σύνδεσμο κληρικών, στον κοινό αγώνα για την αξιοπρέπεια των Κληρικών όλης της Ελλάδας και των οικογενειών μας και δεν θα επιτρέψουμε τη βίαιη μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος μας με αναίτιες καταστρατηγήσεις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Κληρικών.
Από την ακριτική Χίο, που μαζί με τα άλλα ακριτικά σημεία της Ελλάδας, φυλά Θερμοπύλες, όπου σε πάρα πολλά χωριά, μόνον ο παπάς απέμεινε, από τους δημόσιους λειτουργούς, απευθύνουμε έκκληση προς τον Μακαριώτατο Πρόεδρο και ολόκληρη την Σεπτή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πριν την απόφασή της, να αφουγκραστεί τον Εφημεριακό Κλήρο καλώντας τους νόμιμους εκπροσώπους του, τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, να καταθέσει ενώπιον του Σώματος της Ιεραρχίας τις προτάσεις του και η Σεπτή Ιεραρχία να διασφαλίσει τα κεκτημένα δικαιώματα των Κληρικών μέσα από τον συγκεκριμένο δημόσιο φορέα.
Ευελπιστούμε ότι με την απόφασή σας υπέρ των δικαίων του Ιερού Κλήρου, θα σφυρηλατήσετε την ενότητα του Σώματος της Ελλαδικής Εκκλησίας διασφαλίζοντας εσαεί τη μισθοδοσία, την ασφάλεια και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Κληρικών και των οικογενειών τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πρωτοπρεσβύτερος          Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Κωνσταντίνου       Δημήτριος Πύρρος

Η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών  της Εκκλησίας Κρήτης και οι πρόεδροι των συνδέσμων των Ιερών Μητροπόλεων του νησιού σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στο γραφείο της, στο Ηράκλειο, στις 10 Νοεμβρίου, ασχολήθηκε με θέματα που είναι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες.
Ομόφωνα το Δ.Σ της ενώσεως μας καθώς και οι πρόεδροι των συνδέσμων οι οποίοι εκπροσωπούν πλέον των εννιακοσίων Κληρικών τάχθηκαν στο πλευρό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και συμφωνούν απολύτως με το ανακοινωθέν της στα μέσα ενημέρωσης.
Στο σημείο αυτό εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως όλοι οι Κληρικοί της Κρήτης είμαστε ενωμένοι σε ένα σώμα και ότι κάθε προσπάθεια, από όπου κι αν προέρχεται, που έχει σκοπό να βλάψει τις παραδόσεις του τόπου μας και του λαού μας, τους θεσμούς της οικογένειας και της πατρίδας μας θα μας βρει  δυναμικά αντίθετους.                    Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των Μητροπολιτών μας και με κάθε νόμιμο τρόπο και σε συνεργασία με τον Ιερό Σύνδεσμο κληρικών Ελλάδος για την αξιοπρέπεια των κληρικών όλης της Ελλάδας και των οικογενειών τους και δεν θα επιτρέψουμε τη βίαιη δυσμενή μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος μας με αναίτιες καταστρατηγήσεις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Κληρικών.
Για το Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Ε.Κ
Ο Πρόεδρος                                       Ο Ειδ. Γραμματέας
π. Ζαχαρίας Αδαμάκης                         π. Γεώργιος Μηλάκης
Πρωτοπρεσβύτερος                              Πρωτοπρεσβύτερος