Σημαντική μείωση ΕΝΦΙΑ

Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ από το 2019 κατά 22%, για τις 120 δόσεις το κατώτερο ποσό θα είναι 20 ευρώ αντί 30 ευρώ, αναστέλλονται οι διώξεις για όσους φορολογούμενους τηρούν τις ρυθμίσεις ενώ μέχρι τέλος του χρόνου θα καταθέσει η κυβέρνηση δέκα νομοσχέδια με πρώτο το φορολογικό την άλλη βδομάδα.
Τα παραπάνω ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκίνησαν το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στη βουλή και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Επίσης ανήγγειλε ότι πλέον θα ψηφίζουν και οι Έλληνες του εξωτερικού, την εξυγίανση της ΔΕΗ και μετά θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής, την πώληση του 30% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων, την διεύρυνση των επιχειρήσεων για επιχειρήσεις ύψος έως 1.000.000 ευρώ, την πρόσληψη 2.000 γιατρών και νοσηλευτών και την ισχύ αντικαπνιστικού νόμου.
Ακόμη δίνεται προτεραιότητα στους καρκινοπαθείς. Συγκεκριμένα τα φάρμακα των ασθενών βαρέων ασθενειών θα δίνονται ή στη κατοικία τους ή από τα φαρμακεία της αρεσκείας τους.
Παράλληλα ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων χηρείας, για την εκπαίδευση κάθε παιδί θα εγγράφεται μόνο μία φορά, η ασφαλιστική κατάσταση θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών, ο αριθμός εισακτέων θα ορίζεται από τους πανεπιστημιακούς, καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο, το πρώτο πρότυπο σχολείο θα δημιουργηθεί στο Περιστέρι ενώ θ αρθούν προβληματικές διατάξεις του πανικού κώδικα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, ότι αποτρέπεται η αποφυλάκιση ισοβιτών και εγκληματιών, το άσυλο με τους μετανάστες αλλάζει ενώ τα δικαστήρια ιδρύονται νέα τμήματα με ειδικευμένους δικαστές.
Ακόμη επισημάνθηκε ότι οι φυλακές Κορυδαλλού φεύγουν από την Αττική, θα γκρεμιστούν και θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο η περιοχή.
Για την συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι «απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία των Μακεδονικών μας προϊόντων και θα κριθεί η πορεία της γειτονικής χώρας για την ευρωπαϊκή ένταξη το πόσο συνεργάσιμη είναι.
Για μεν την Τουρκία η πυξίδα μας είναι το διεθνές δίκαιο και θα καλεστεί ο κ. Ερντογάν για να γίνει ένα βήμα μπροστά.»
Επίσης θα συγκροτηθεί φορέας για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα προχωρήσει με βάση μελέτες του ΕΜΠ για την αναβάθμιση των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί αξιοποίηση του βασιλικού κτήματος, στο Κερατσίνι τα 204 στρέμματα θα γίνουν μητροπολιτικό πάρκο, εκσυγχρονίζονται και οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, δημιουργούνται αγγλόφωνα τμήματα στην Ελλάδα στην παιδεία, ενώ για την πράσινη ανάπτυξη καταργούνται από το 2021 τα πλαστικά μιας χρήσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail