Ρύθμιση για συμβασιούχους

Κατατέθηκε στη Βουλή η πολυαναμενόμενη διάταξη για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας, όσων  συμβασιούχων παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τι 31 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με τη «ρύθμιση Βερναρδάκη», καθώς και όλων όσων απασχολούνται  με ατομικές συμβάσεις έργου ή παροχής υπηρεσιών  στην καθαριότητα των κτιρίων όλων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των νομικών προσώπων υπουργείων, νοσοκομείων κ.λπ.
Η ρύθμιση κατατέθηκε  την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017,  το βράδυ στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυσνης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».
Με τη προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης  αναμένεται να καλυφθεί το κενό που υπήρχε και το οποίο δεν επέτρεπε να προχωρήσει η καταβολή μισθοδοσίας στους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων, οι συμβάσεις των οποίων έχει παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς  η θέσπισή της διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ομαλή ροή στην καταβολή δαπανών για τους συμβασιούχους. Ειδικά για τους δήμους  προβλέπεται ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας στον τομέα της καθαριότητας θα καταβάλλονται κατά προτεραιότητα από τα σχετικά ανταποδοτικά τέλη. Σε περίπτωση όμως που οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις δαπάνες μισθοδοσίας από κάθε είδους έσοδα.

Συνημμένο αρχείο το σχέδιο νόμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Written by