Πυλώνας ανάπτυξης Κρητικός Πολιτισμός

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

«Ο πολιτισμός για την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του νησιού μας, και οι παρεμβάσεις-έργα  που γίνονται σε όλη την Κρήτη και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ανέρχονται στο ποσό των 21 εκ. ευρώ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη. Στην συνάντηση στη Περιφέρεια, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Δημήτρη Μιχελογιάννη, της προϊσταμένης της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Μαρίας Κασσωτάκη και του στελέχους της Γιάννη Μπαλαντινάκη,  συζητήθηκαν όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ η κα. Βλαζάκη ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που, όπως ανέφερε, βοηθά στο έργο τους τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ η κ. Βλαζάκη, αναφερόμενη αναλυτικά στα έργα που «τρέχουν» εκτός από τα τρία μουσεία, της Μεσσαράς, του Αγίου Νικολάου, και των Χανίων, «είναι η Κνωσός, η Ζάκρος, η Μινωική Κυδωνία, τα τείχη του Ηρακλείου, η Δυτική Τάφρος των Χανίων, το νεκροταφείο των Αρμένων στο Ρέθυμνο,  που ήδη έχει προχωρήσει είναι από τα πρώτα που εντάχθηκαν,  το Φραγκοκάστελο, ο Κούλες στην Ιεράπετρα,  η Σπιναλόγκα και αυτή έχει κατατεθεί. Στην Κνωσό θα γίνουν έργα σε ορισμένα κτίσματα που έχουν στο παρελθόν έρθει στο φως από τις ανασκαφές όπως έγινε και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, και βεβαίως έχει δοθεί μία μεγάλη βαρύτητα, και σε αυτό η Περιφέρεια πρωτοστατεί στο να μπορέσουμε να εντάξουμε στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο τα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα και έτσι αρκετά χρήματα δίδονται για τα Ανάκτορα τα Μινωικά της Κρήτης όπως και η Σπιναλόγκα βέβαια».
Αναφορικά με το Μουσείο της Μεσαράς η κ. Βλαζάκη είπε, ότι, «με βάση το πρόγραμμα το κοινοτικό, πρέπει να ολοκληρωθεί όπως και όλα τα άλλα έργα στο τέλος της Προγραμματικής Περιόδου. Το μουσείο της Μεσσαράς έχει έτοιμη και πολύ καλή μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη, το Ηράκλειο θα έχει ένα δεύτερο εξαιρετικό μουσείο για τα αρχαιολογικά».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail