Πτωτική οικονομική ανάπτυξη Γερμανίας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank αναθεώρησε πτωτικά στις 15 Ιουνίου 2018  την πρόβλεψή για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας φέτος και ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές και πολιτικές ανησυχίες έχουν καταστήσει πιο αβέβαιες τις προοπτικές για την – ακόμα ευημερούσα – οικονομία.
Σύμφωνα με την Bundesbank, η ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στο εσωτερικό έχουν αποκαλύψει αδυναμίες στην καρδιά της οικονομίας Η Bundesbank αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 2,0% φέτος, πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για ανάπτυξη 2,5%. Ενώ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για το 2019 στο 1,9% από το 1,7%, ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν έδωσε μια δόση επιφυλακτικότητας στις κατά τα άλλα θετικές οικονομικές προβλέψεις.
Μεταξύ των παραγόντων που επιβαρύνουν το κλίμα, η Bundesbank επισημαίνει τις ανησυχίες για τον προστατευτισμό και τη «μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης» – αναφορές στην εμπορική διαμάχη με την Ουάσινγκτον και το σχηματισμό μια αντισυστημικής κυβέρνησης στην Ιταλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail