Πρόταση επαναλειτουργίας Κέντρου Υγείας Θήβας

Περιφέρειες ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβές, στην πλήρη επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Θήβας, με την επαναπρόσληψη του ιατρικού προσωπικού που δικαιώθηκε δικαστικά, εντός του ιστού της πόλης και με ολοκληρωμένο ωράριο, πρωινό και απογευματινό, καλεί την 5η ΔΥΠΕ, με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Θηβαίων.
Όπως τονίζεται στο εν λόγω ψήφισμα, ως ισχυρή βάση επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας (ΚΥ), αποτελεί η επαναπρόσληψη των απολυμένων ιατρών που δικαιώθηκαν με την υπ’ αριθ. 181/2018 απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Αθηνών.
Με την επαναπρόσληψή τους οι εξειδικευμένοι ιατροί θα υπηρετήσουν στο Κέντρο Υγείας της Θήβας και θα παρέχουν σε όλους τους πολίτες του Δήμου, και ειδικά στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, υπηρεσίες υγείας ειδικά στη σημερινή εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Τέλος το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, εκφράζει την κατάπληξή του για το ότι μέχρι σήμερα, η 5η ΔΥΠΕ δεν έχει προβεί στην επαναπρόσληψη των ιατρών που δικαιώθηκαν και στην επαναλειτουργία του ΚΥ, πράγμα που συνεπάγεται την επιβάρυνση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, αφού το Κέντρο Υγείας, όπως λειτουργεί σήμερα, αποψιλωμένο από προσωπικό, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail