Πρόγραμμα ενίσχυσης νέων δημιουργών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε από τις 10 Απριλίου 2017 η δράση του ΥΠΠΟA σχετικά με την παραχώρηση αιθουσών του Μεγάρου Μουσικής σε ομάδες νέων καλλιτεχνών που αναζητούν στέγη για να προετοιμάσουν τη δουλεία τους.
Ήδη έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα 25 σχήματα και καλλιτέχνες που η παρουσία τους προσφέρει  νέα πνοή και νόημα στο Μέγαρο Μουσικής.
Πληροφοριακά συμμετέχουν στις επιμέρους κατηγορίες:
Ομάδες Μουσικής:
Chorus Novu Χορωδία, Playground Theory, Chorpus Orchestra και  Μιχάλης Καλκάνης.
Ομάδες Θεάτρου:
Σοφία Ζήση, New Production, Ομάδα Παράβασις, Μάνος Παπαδάς Ro. Cooperativa, Άννα Μιχελή, Εν Χρω, Salto Mortale, Μαρία Μαλλούχου, Tatou Dede, Makina Group, Γιώργος Καλογερόπουλος, Αγγελοπετριά (Αρκάδια Ψάλτη) και Hop Signor Puppet Theatre.
Ομάδες Χορού:
Exis Dance Company, SYNC, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Reframing (Σιώρας-Δεληγιάννης Γιώργος), Ομάδα 1,1,1, Αρτεμις Λαμπίρη, Ιωάννα Αντώναρου-Νατάσα Σαραντοπούλου και Σοφία Κονδυλιά.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται «Ενημερώνουμε ότι τα σχήματα που επιθυμούν να υποβάλουν το αίτημα τους για πρόβες στο Μέγαρο για την περίοδο Ιουνίου και Ιούλιο, δίνεται μία μικρή χρονική παράταση μίας εβδομάδας. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 7η Μαΐου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν το αίτημα συμμετοχής στο πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο  στην ιστοσελίδα http://new.culture.gr/el/information/SitePages/view.aspx?nID=1817  Στη συνέχεια να  αποσταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση proves-megaron@culture.gr
Διευκρινήσεις στους τηλεφωνικούς αριθμούς:  2108201737 (Ευανθία Αγγελάκη) και 2131322627 (Βαγγέλης Παπαδάκης).»