Προβλήματα Ηλιακού Χωριού Πεύκης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις 435 οικογένειες του εργατικού οικισμού «» που βρίσκεται στο δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, εκφράζει με ψήφισμά του το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα ζητεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν 1750 συμπολίτες μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Μετά την ενημέρωση που είχε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για τα σοβαρά ενεργειακά προβλήματα που απασχολούν τις 435 οικογένειες του εργατικού οικισμού «Ηλιακό Χωριό» που βρίσκεται στο δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της. Ζητεί την άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων φορέων και του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν 1750 συμπολίτες μας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου των Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού διαπιστώνονται τα παρακάτω:
• 320 από τις 435 κατοικίες βρίσκονται χωρίς θέρμανση
• Το ζεστό νερό που παρέχεται από συγκεντρωτικά μηχανοστάσια είναι ανθυγιεινό
• Η πλειονότητα των πειραματικών ενεργειακών μηχανοστασίων δεν λειτουργούν, ενώ το κόστος τους είναι υπερβολικά μεγάλο
• Παρά το χρόνιο αίτημα των κατοίκων να εγκατασταθούν νέοι αυτόνομοι ενεργειακοί εξοπλισμοί ανά κτήριο με τη χρήση φυσικού αερίου, αυτό δεν έχει γίνει
• Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, αντί να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, πρότειναν τέλη 2016 αρχές 2017, οι κάτοικοι να παραλάβουν και να συντηρήσουν τα ανενεργά μηχανοστάσια
• Το κόστος για την εγκατάσταση νέων αυτόνομων ενεργειακών εξοπλισμών για τις 435 οικογένειες ξεπερνά το 1 εκατ. Ευρώ
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θεωρούμε αναγκαία την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προκειμένου οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωρίου να μπορέσουν να έχουν ενεργειακά άρτιες κατοικίες χωρίς να επωμιστούν κανένα κόστος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail