«Πλοίο Ειρήνης» στη Λότζια

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Την αποστολή του Πλοίου της Ειρήνης υποδέχτηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η αποστολή των 100 ημερών που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και θα καταλήξει, μετά από 30 και πλέον λιμάνια, στην Νέα Υόρκη στις 15 Οκτωβρίου «έδεσε» σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) υποδέχτηκε αρχικά την αποστολή στο λιμάνι του Ηρακλείου, που ήρθε στο νησί με στόχο να παρουσιάσει τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εφαρμογή τους στην Μεσόγειο. Αμέσως μετά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού συνόδευσε την αποστολή στο Μαρτινέγκο και στον Τάφο του Καζαντζάκη και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τα μέλη της στη Λότζια.
Εκεί τόσο ο πρόεδρος του συνεργαζόμενου με τον ΟΗΕ  Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης κ. Πάνος Τριγάζης  όσο και ο Ιάπωνας Υπεύθυνος της Αποστολής κ. Τανάκα αναφέρθηκαν στους στόχους του ΟΗΕ και στο σχέδιο δράσης που υπάρχει.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου από την πλευρά του δήλωσε ότι «ο Δήμος Ηρακλείου υιοθετεί τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και αξιολογεί τη σημασία που αυτοί έχουν για τη Μεσόγειο. Μεταξύ των άλλων η ελευθερία, η ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση, η ισότητα των φύλων και η χειραφέτηση των γυναικών, η δημιουργία ασφαλών και βιώσιμων πόλεων με ανθρώπινους οικισμούς, η εξασφάλιση ζωής με υγεία για όλες τις ηλικίες»». Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε ακόμα ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει υιοθετήσει τις διαδικασίες της συμμετοχικής διακυβέρνησης και τις αρχές της Τοπικής Ατζέντας 21 όπως προσδιορίστηκαν στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, στο Ρίο.
Στην υποδοχή της αποστολής στη Λότζια το παρόν έδωσαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Ηρακλείου Gian Andrea Carancini και ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Απόλλωνας Φιλιππής.