Παράταση νόμου Κατσέλη

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Την παράταση τουλάχιστον ενός έτους, του νόμου 3869/2010, γνωστού ως νόμου Κατσέλη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, από τους πλειστηριασμούς, ζητά Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε επιστολή της, από την Κυβέρνηση, δια του αρμοδίου Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη.
Στην επιστολή η Ένωση των Καταναλωτών, αναφέρει:
κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, ο ν.3869/2010, προσέφερε σε χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά, σε περίοδο κρίσης, μια ανάσα, ώστε να μπορέσουν να ρυθμίσουν την οικονομική και κοινωνική τους βιωσιμότητα.
Ο εν λόγω νόμος, τροποποιήθηκε τρις φορές, μέχρι και την τελευταία φορά, που απέκλεισε 20.000 νοικοκυριά, που δεν θέλησαν να συνεχίσουν, καθώς δεν επιθυμούσαν την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
κ. Υπουργέ,
Επειδή, οι τελευταίες τροποποιήσεις των νόμων που θεσμοθετήθηκαν κατά τα έτη 2015, 2018 έχουν δραστηριοποιήσει τα κριτήρια υπαγωγής, που σημαίνει ότι απευθύνεται μόνο σε φτωχά πλέον νοικοκυριά, που θα πρέπει ως Κυβέρνηση να τα στηρίζεται, για να σώσουν από τον πλειστηριασμό το σπίτι τους
κ. Υπουργέ, η Ένωση μας, ερχόμενη σε καθημερινή επαφή, με χρεωμένα νοικοκυριά, και παρά την εξωδικαστική προσπάθεια που καταβάλλει εκπροσωπώντας τους δανειολήπτες ως μεσολαβούσα αρχή, με τις τράπεζες, πολλές φορές βρίσκεται σε αδιέξοδο με την συμπεριφορά των τραπεζών, καθώς ή δεν απαντούν ή όταν απαντούν οι προτάσεις τους είναι εξωπραγματικές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα χρεωμένου ζευγαριού, με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ, η τράπεζα να απαιτεί μηνιαία δόση 350 ευρώ.
κ. Υπουργέ, Για όλα τα παραπάνω η χορήγηση παράτασης της ισχύς του ν.3869/2010 (31 Δεκεμβρίου 2018) για την προστασία της κύριας κατοικίας, των φτωχοποιημένων από τις συνέπειες της κρίσης καταναλωτών, θα πρέπει να σας απασχολήσει και μάλιστα έγκαιρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail