Παράταση επικουρικού προσωπικού Υπουργείου Υγείας

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

«Στη συνάντηση μας με τον Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθο την Τετάρτη 12/7/2017 κατά την απεργιακή μας συγκέντρωση δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που θα έχει ψηφιστεί έως 4 Αυγούστου 2017, θα υπάρξει διάταξη που θα παρατείνει την θητεία του συνόλου του επικουρικού προσωπικού έως 31 Δεκεμβρίου 2018» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Ακόμη υπογραμμίζεται «Η ανανέωση της θητείας θα αφορά όλους. Θα αφορά τους υπαλλήλους που έχουν πάνω από δύο έτη με ανανεούμενες συμβάσεις εργασίες, καθώς επίσης και όσους το επόμενο χρονικό διάστημα συμπληρώνουν ένα έτος.
Ως εκ τούτου όπως δεσμευτήκατε σε επικοινωνία που είχαμε, θα πρέπει το σύνολο του επικουρικού προσωπικού των Προνοιακών Μονάδων να συμπεριληφθούν στην ανωτέρω ρύθμιση. Όλοι οι επικουρικοί χωρίς αστερίσκους. Να μην αφεθεί η δυνατότητα στις Διοικήσεις να αποφασίζουν. Ίδια διάταξη με το Υπουργείο Υγείας.
Το εν λόγω αίτημα για ανανέωση της θητείας του επικουρικού προσωπικού των Προνοιακών Μονάδων το θέσαμε στον Υπουργό Υγείας και δεσμεύθηκε για την παρέμβασή του στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κα Φωτίου.
Ταυτόχρονα στο εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα συμπεριληφθεί διάταξη για την χορήγηση οφειλομένων πρόσθετων αμοιβών (νυκτερινά, αργίες, υπερωρίες) του τρέχοντος και παρελθόντων ετών.
Θα πρέπει στην εν λόγω διάταξη να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες.»