Παράταση αιτήσεων πυρόπληκτων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε, η διαδικασία της αλφαβητικής υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.
Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτησή τους, η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος:
– Υπηρεσία: ΤΑΕΦΚ Ανατολικής Αττικής. Διεύθυνση: Πνευματικό Κέντρο Ραφήνα, Δημαρχείο Ραφήνας, Αραφηνιδών-Ράφήνα
– Υπηρεσία: ΤΑΕΦΚ Ανατολικής Αττικής. Διεύθυνση: Κλειστό Γυμναστήριο Αφετηρία Έναρξης Μαραθώνας Διαδρομής Λεωφόρος Μαραθώνα-Μαραθώνας
– Υπηρεσία: ΤΑΕΦΚ Δυτικής Αττικής. Διεύθυνση: ΚΑΠΗ Κινέττας 56,7 χλμ. ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου Μέγαρα
– Υπηρεσία: Υπουργείο Μεταφορών & Μεταφορών. Διεύθυνση: Αναστάσεως 2 & Τσιγαντέ Παπάγος
Επίσης, έχει ξεκινήσει ήδη ,η διαδικασία του οριστικού ελέγχου στα κτίρια που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα». Οι ιδιοκτήτες  των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως επικινδύνως ετοιμόρροπα, θα ενημερώνονται για τον οριστικό χαρακτηρισμό του κτιρίου τους από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δηλώνουν αν επιθυμούν να προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο στην κατεδάφισή του, αδαπάνως για τους ίδιους.