Παράσταση διαμαρτυρίας απλήρωτων συμβασιούχων

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Παράσταση διαμαρτυρίας στον επίτροπο έκανε  η παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ γιατί παρατηρείται καθυστέρηση στην μισθοδοσία μερίδα συμβασιούχων που εργάζονται σε μη ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, όπως οι διευθύνσεις κοιμητηρίων και ηλεκτροφωτισμού. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, «η κυβέρνηση δια της επιτροπείαςη μεθοδεύει την απόλυση των παρατασιούχων συμβασιούχων. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι, ανέφερε, είναι 11 στο Δήμο Βόλου και περίπου 25 στη Μαγνησία, ενώ ανάλογες αποφάσεις λαμβάνουν επίτροποι σε όλη την Ελλάδα.
«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, είναι γονείς, έχουν οικογένειες, είναι τρίτεκνοι τελείως και παρόλα αυτά η κυβέρνηση εξακολουθεί να τους εμπαίζει, μέσα από τους επιτρόπους», τόνισε η γραμματέας του Συλλόγου των ΟΤΑ Μαγνησίας. Η Εύη Καρυδάκη μετέφερε την πληροφορία ότι ο επίτροπος τους θεωρεί απολυμένους. «Εμείς διεκδικούμε τα χρήματα που εργάστηκαν αυτοί οι άνθρωποι σε πολύ σκληρή δουλειά, πρέπει να πληρωθούν και να συνεχίσουν με βάση την παράταση της σύμβασης μέχρι τον Μάρτιο του 2018».
Οι συμβασιούχοι στα Κοιμητήρια και τον Ηλεκτροφωτισμό, είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή, δεδουλευμένα του Ιουλίου 2017 και όπως επισήμανε η κ.  Καρυδάκη, η επόμενη κίνηση των συμβασιούχων είναι να πάνε στον επίτροπο με τα παιδιά τους και να τους παραδώσουν τη λίστα με τα σχολικά είδη, ενώ οι ίδιοι πρέπει να γνωρίζουν υπεύθυνα  τι συμβαίνει.
Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Νάνος της ΛΑΣ ο επίτροπος ήταν ανένδοτος, λέγοντας ότι δεν υποχρεωμένος να υπογράψει, ερμηνεύοντας τη νομοθεσία και αναμένει διευκρινιστική εγκύκλιο.