Παράνομη τουρκική πρόκληση

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

«Η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειαστεί για τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Παρατηρούμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις των Τούρκων οι οποίοι έχουν κλιμακώσει την ένταση στη περιοχή» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. ΣΤέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την ΠΈΜΠΤΗ 23 Ιουλίου 2020.
Ακόμη ανέφερε «Ο Πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συζήτηση με τον Πούτιν επειδή αύριο είναι η μέρα που θα ξεκινήσουν οι Τούρκοι προσευχή στην Αγιά Σοφιά καθώς και για τις προκλητικές κινήσεις που γίνονται στα θαλάσσια ύδατα της Ελλάδας. Παράλληλα η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία προέβει σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για παράνομη τουρκική πρόκληση.
Ακόμη σαν σήμερα κάηκε το Μάτι από τη φονική πυρκαγιά και ο απολογισμός ήταν 102 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και την υπόθεση που έχει φθάσει στα χέρια της δικαιοσύνης απειλήθηκε ο εμπειρογνώμονας της Πυροσβεστικής από ανώτερα στελέχη προκειμένου να μην αναφέρει πραγματικά συμβάντα. Σήμερα το οικοδομικό σχέδιο για την ανοικοδόμηση της περιοχής στο Μάτι είναι έτοιμο και παρατείνεται μέχρι τις 17 Αυγούστου οι αιτήσεις για τους πολίτες για τις ρυθμίσεις στο οικοδομικό σχέδιο. Επίσης η πανδημία το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ έδωσε στην Ελλάδα 32 δις ευρώ όπου τα 19 είναι για επιχορηγήσεις και τα 13 για δάνεια. Ενώ 40 δις ευρώ θα διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ όπου το 70% θα διατεθεί από το 2021-2022 και το 30% το 2023.
Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση όπου οι προσλήψεις των εργαζομένων θα είναι αορίστου χρόνου.
Τέλος ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας προχωρά στην αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και αντικαθιστά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖ κ. Μάρκο. Παράλληλα ξεκίνησε η ψηφιακή σύνταξη.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail