Παράδοση Πορίσματος Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

ΒΟΥΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το Πόρισμά παρέδωσε η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση.
Εκ μέρους του Προεδρείου της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι τα μέλη της εργάστηκαν εντατικά και αποτελεσματικά σε «ένα εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας, χωρίς το φαινόμενο άγριων αντιπαραθέσεων».
Η πρότασή του Πορίσματος, όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, αφορά «στην εξάλειψη λόγω παραγραφής του αξιοποίνου  των εγκλημάτων τα οποία φαίνεται να έχουν τελεστεί ή φέρονται να έχουν τελεστεί σε ένα πολύ απώτερο χρόνο».
Το Πόρισμα επίσης προτείνει την αναρμοδιότητα της Βουλής για εξέταση άλλων εγκλημάτων, όπως η νομιμοποίηση εσόδων. «Η αναρμοδιότητα αυτή, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, οδηγεί σε μια επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.  Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα κινηθεί με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και προσοχή ως προς τα νομικά ζητήματα, τους όρους και τις προϋποθέσεις. Νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα τιμά τη Δικαιοσύνη της χώρας μας με όρους κράτους δικαίου» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας το πόρισμα τόνισε ότι στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων θα θέσει το θέμα ώστε να οριστεί η μέρα συζήτησης την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια.