ΠΑΝ-ΝΑΥΤΙΚΟ Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2017

ΣΚΑΚΙ

Το Σκακιστικό Πρωτάθλημα του ΠολεΜικού Ναυτικού, διεξήχθη τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σε συνεργασία µε το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕ∆) και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).
Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 5 γύρους, µε κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού (Rapid) και χρόνο σκέψης δεκαπέντε (15) λεπτών για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα. Πρωταθλητής, σαλιώνοντας 5 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 5 αγώνες του, αναδείχθηκε ο Υπχος (Ο) Πέτρος Καψωµενάκης ΠΝ, που είναι αθλητής του Σκακιστικού Συλλόγου Σύρου.
Δεύτερος µε 4 βαθμούς αναδείχθηκε ο Υπχος (Ο) Γιώργος Βαχατζάκης ΠΝ, που είναι αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Κρήνης Χαλκιδικής.
Τρίτος µε 3 βαθμούς αναδείχθηκε ο Ακστης (Φ) Γιώργος Αντωνιάδης, που είναι αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου.
Ισοβάθμησαν στη τέταρτη και Πέμπτη θέση µε 3 βαθμούς κι αυτοί, αλλά µε χειρότερο κριτήριο ισοβαθμίας, ο Σηµρος (Ο) Νικόλαος Μυλωνάς ΠΝ, που είναι αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Αθηνών και ο Κστης (ΣΗΜ) Ευάγγελος Καραγιάννης αντίστοιχα. Στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλο και χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, καθώς και τιμητικά διπλώματα.
Επικεφαλής Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, µέλος του ∆.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), µε διαιτητές τους Ομοσπονδιακούς Διαιτητές Γιάννη Κατσίρη και Γιώργο Στεργιόπουλο. Οι αγώνες αποτέλεσαν κριτήριο για την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα πάρει Μέρος στο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που θα διεξαχθεί το διάστημα 7 έως 9 Ιουνίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Αεροδρόμιο Τατοΐου.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝ∆) Ανθχο (ΑΡΜ) ∆ηµ. Κιβιρτζίκη και Επκστη (∆/Ε) Αλεξ. Θεοδώρου για την άριστη διοργάνωση».