Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων σκάκι στη Κρήτη

ΣΚΑΚΙ

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων σκάκι, θα διεξαχθεί στη Χερσόνησο, σε γνωστό ξενοδοχείο από τις 27 Οκτωβρίου (τελετή έναρξης 21.00) έως τις 6 Νοεμβρίου. Το πρωτάθλημα διοργανώνουν τα σωματεία Ηράκλειο ΟΑΑ, ΣΟ Λέων Κάντια, ΣΟ Ηρακλείου, η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Χερσονήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου.
Πρόκειται για μια  σπουδαία διοργάνωση που θα φέρει στο νησί εκατοντάδες ανθρώπους από τριάντα οκτώ (38) χώρες και με αρκετά εκατομμύρια διαδικτυακών επισκεπτών που θα παρακολουθούν ζωντανά τους αγώνες. (chess24.com).
Στους αγώνες θα βρίσκονται τα αστέρια του παγκόσμιου σκακιού, μεταξύ των οποίων το Νο 2 του κόσμου και κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Αρμένιος Λεβόν Αρονιάν (το κατέκτησε μόλις πριν ένα μήνα). Ξεχωρίζουν ακόμα οι συμμετοχές του Αζέρου Σασικιράν Μαμεντιάροβ (Νο 5 στον κόσμο), του Ρώσου Γκριτσκούκ (Νο 7 στον κόσμο), του Ολλανδού Γκίρι (No 13 στον κόσμο), του Αζέρου Ρατζάμποβ (Νο 17 στον κόσμο) και μια σειρά άλλων κορυφαίων σκακιστών του πλανήτη.
Η Ρωσία εμφανίζεται ως το φαβορί αλλά ο ανταγωνισμός προβλέπεται πολύ ισχυρός με ακόμα τουλάχιστον επτά εθνικές ομάδες να βρίσκονται επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ελληνική εθνική ομάδα βρίσκεται περίπου στη μέση της κατάταξης (Νο 19 εκ των 39 ομάδων) και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ως διοργανώτρια χώρα έχουμε δικαίωμα και για δεύτερη ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν και οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι και ισχυροί νεαροί κρητικοί σκακιστές, ο Ανδρέας Κελίρης και ο Νικόλας Θεοδώρου.
Σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου αναφερόμενοι στο κορυφαίο σκακιστικό γεγονός ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κώστας Κλώκας ανέφεραν στα ΜΜΕ:
Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Η Κρήτη μπορεί και γίνεται αθλητικός προορισμός καθώς με την συνεργασία όλων φέρνουμε σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Η σκακιστική διοργάνωση είναι παράλληλα και ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, καθώς το σκάκι είναι και πνευματικό άθλημα. Άλλωστε ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, 40 χώρες συμμετέχουν, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δεν έχουμε τουρισμό μεγάλο, και το γεγονός αυτό συνεισφέρει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές, στους πραγματικούς οργανωτές που είναι οι εθελοντές, τα σωματεία και εμείς ως Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να είμαστε κοντά και να στηρίζουμε τέτοια σημαντικά γεγονότα».
Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης: «Για πρώτη φορά φιλοξενούμε στο Δήμο μας τόσο σημαντικές σκακιστικές διοργανώσεις. Με την καθιέρωση μάλιστα από φέτος για πρώτη φορά του Διεθνούς Τουρνουά Χερσονήσου, φιλοδοξούμε η εν λόγω διοργάνωση να γίνει θεσμός και να συγκεντρώνει το παγκόσμιο σκακιστικό ενδιαφέρον. Σας περιμένουμε όλους για να στηρίξουμε την εθνική μας ομάδα και να παρακολουθήσουμε σκακιστικές αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου».
Η είσοδος για τους πολίτες είναι ελεύθερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail