Πανελλαδική Απεργία Ναυτεργατών

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία θα προχωρήσουν οι ναυτεργάτες την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00:01 έως 24:00.
Την απόφαση πήραν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, μετά από απαίτηση των ναυτεργατών, των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για συντονισμό της δράσης.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν και κατήγγειλαν το σχέδιο αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, που είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, με την εμφάνιση ασφαλίτη να τραβάει όπλο στη σημερινή Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία.
Αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων από Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, της παρουσίας ασφαλίτη στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Την παρουσία του χωροφύλακα στα συνδικάτα προετοίμασαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι απεργοσπάστες  και οι νόθοι του συνδικαλιστικού κινήματος, στη πρόσφατη συνάντηση τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αναζήτησαν την προστασία των ΜΑΤ και του συνδικαλιστικού της ασφάλειας, για να καλύπτουν τις βρωμιές τους.
Ζητούν:
• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail