Παναττική στάση εργασίας εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Για συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από κάθε διαδικασία και ενέργεια που αφορά στην δήθεν αξιολόγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, απέναντι στην εκβιαστική τροπολογία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 1.00 μ.μ.την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017.
Ακόμη διευκρινίζεται «Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, νομοθετεί κατά της απεργίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, καταστρατηγώντας στην πράξη τον Ν.1264/1982 και το κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία που δεν τόλμησαν να αγγίξουν και οι πιο ακραίοι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού, αφού απαγορεύει τη συμμετοχή στις επόμενες κρίσεις Προϊσταμένων σε όσους εργαζόμενους συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή και δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης.
Το γεγονός ότι η «αξιολόγηση» είναι προαπαιτούμενο που θέτουν οι δανειστές για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι η «αξιολόγηση» οδηγεί στην συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί την κυβέρνηση και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, να αποσύρουν άμεσα την κατάπτυστη τροπολογία-εκβιασμό των εργαζομένων. Καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία-Μέλη της, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, Συσκέψεις και Συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για τα νέα δεδομένα στο θέμα της αξιολόγησης αλλά και την συνέχιση και περιφρούρηση της Απεργίας-Αποχής με ακόμη πιο δυναμική και μαζική συμμετοχή.
Σε περίπτωση που ψηφιστεί από την Βουλή η συγκεκριμένη απαράδεκτη τροπολογία, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα εκδώσει νεότερη ανακοίνωση με τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους εργαζόμενους σε συνδικαλιστικό, κινηματικό και Νομικό επίπεδο, για την πλήρη κάλυψη όλων των εργαζομένων και κυρίως των Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων που συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.
Καλεί παράλληλα την ηγεσία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και Νομικό επίπεδο για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στους εκφοβισμούς, εκβιασμούς και τρομοκράτηση των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα από την κα Όλγα Γεροβασίλη και την κυβέρνηση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΡΊΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017 από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στη 1.00 μ.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή.»