Παιδιά θύματα κακοποίησης στη Θεσσαλία

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία στάθηκε στο πλευρό 3.336 παιδιών τους τελευταίους έξι μήνες, από τις αρχές του 2017.  Το α εξάμηνο του 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 502 παιδιά και 171 οικογένειες σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο και Καρδίτσα. Πρόκειται για παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και ενισχύονται κάθε μήνα με ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Αναμεσά τους κυρίως οικογένειες μονογονεϊκές και πολυμελείς.
Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του Χαμόγελου του Παιδιού σε ανακοίνωση επισημαίνει «Από τις αρχές του 2017 διαχειρίστηκε 12 καταγγελίες που αφορούσαν 27 παιδιά θύματα κακοποίησης. Από αυτές 7 αφορούσαν το νομό Μαγνησίας, 3 το νομό Λάρισας και 2 το νομό Καρδίτσας.
Πρόκειται κυρίως για παιδιά ως 6 ετών (44%) αλλά και ηλικίας από 7 ως 12 ετών (41%) ενώ σε ποσοστό 15% παιδιά ηλικίας 13-18 χρόνων.
Οι μορφές κακοποίησης στα περιστατικά αυτά αφορούσαν σωματική κακοποίηση, παραμέληση ή εγκατάλειψη και ψυχολογική κακοποίηση. Σε όλες τις περιπτώσεις θύτες ήταν είτε η μητέρα είτε και οι δύο γονείς.
Το Χαμόγελο του Παιδιού παρεμβαίνει και προληπτικά και στη Θεσσαλία από τις αρχές του έτους ενημέρωσε περισσότερους από 2700 μαθητές και 240 γονείς και εκπαιδευτικούς για το τί θεωρείται κακοποίηση και πώς μπορεί κανείς να ζητήσει βοήθεια.
Όποιος επιθυμεί μπορεί, είτε σε είδος, είτε με εθελοντική εργασία, είτε με χρήματα να στηρίξει το έργο του Χαμόγελο του Παιδιού.
Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην Θεσσαλία, Ηφαίστου 9 Λάρισα, ΤΚ: 412 22, τηλ.: 2410 560900».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail