Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ήταν φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού. Η 27η Σεπτεμβρίου ορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (Π.Ο.Τ.)  το 1970 ως Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΕΟΤ  συμμετέχει  στον εορτασμό με δύο δράσεις πλήρως εναρμονισμένες στο πνεύμα του φετινού μηνύματος.
Συγκεκριμένα:
• Από την περασμένη Δευτέρα 25/09/17 προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα του ΕΟΤ το φετινό μήνυμα του Π.Ο.Τ. «Sustainable Tourism» προσαρμοσμένο σε μοναδικής ομορφιάς εικόνες από την Ελλάδα. Τα posts σε Facebook, Instagram Twitter & Google+ παρουσιάζουν τις δυνατότητες εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού, καλώντας τους επισκέπτες  της χώρας μας  να βιώσουν το φετινό μήνυμα του ΠΟΤ «Travel, Enjoy & Respect». Ενδεικτικά προβάλλονται: η  Μήλος για τις εναλλακτικές  παραλίες της, ο υδροβιότοπος της  Λίμνης Κερκίνη στις Σέρρες, εικόνες από πτήσεις με «παραπέντε» πάνω από τα υπέροχα βουνά της  Στερεάς Ελλάδας (Αράχωβα έως Λιβάδι), ο ποταμός Λούσιος στην Πελοπόννησο για το «ράφτινγκ» και η Κάλυμνος για την αναρρίχηση.
• Η πολυβραβευμένη νέα τουριστική ταινία του ΕΟΤ «Greece-A 365-day destination», προβάλλεται σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε σημεία και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος όπως: στους σταθμούς METRO, στους χώρους υποδοχής του  Α/Α Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και του ΟΛΠ, Μουσείο  Ακρόπολης, Γραφείων  Πληροφοριών ΕΟΤ, Ακρόπολης και Α/Α Ε.Βενιζέλου, Περιφερειακές Υπηρεσίες  Τουρισμού, ΑΕGEAN AIRLINES.
Το σχετικό βίντεο έχει αποσταλεί από τον ΕΟΤ  και στα μέλη των τουριστικών φορέων ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΗΑΤΤΑ και ΞΕΕ προκειμένου να προβληθεί -όπου υπάρχει δυνατότητα- στους χώρους υποδοχής επισκεπτών, στα τουριστικά καταλύματα και στα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας. Επίσης, το βίντεο προβάλλεται  από τα social media του Υπουργείου και του ΕΟΤ.
Η χώρα μας έχει και έναν λόγο παραπάνω να γιορτάζει τη φετινή ημέρα, καθώς το αναγνωστικό κοινό του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, «Conde Nast Traveller» επέλεξε:
• τα Ελληνικά νησιά ως τον κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως για το 2017 στην κατηγορία «Best islands in the word / Favourite islands»
• την Ελλάδα ως η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για διακοπές στην κατηγορία «Best countries in the world / Favourite countries»
Επίσης η χώρα μας ανακηρύχτηκε, δεύτερος «Καλύτερος Προορισμός για Οικογενειακές Διακοπές» («Star Destination for Family Holidays») στα βραβεία των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων και επαγγελματιών του τουρισμού Star Awards 2017, που διοργανώνει επί μία και πλέον 20ετία το travel trade περιοδικό «Travel Bulletin».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail