Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρειες

Στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο από το 1970 γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η παγκόσμια μέρα τουρισμού. Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αφιέρωσε την συγκεκριμένη μέρα στην καινοτομία και την ψηφιακή μετάλλαξη.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού με μια εκδήλωση που προωθεί ακριβώς αυτό το μήνυμα, δηλαδή την καινοτομία και την ψηφιακή μετάλλαξη στον τουρισμό.
Έτσι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 10πμ έως τις 4μμ, σε ειδικό χώρο στην Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονικείς και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Θεσσαλονίκη σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Αυτό θα γίνει με την βοήθεια συσκευών (ειδικά γυαλιά) που θα είναι διαθέσιμα σε όλους και θα προβάλουν βίντεο εικονικής πραγματικότητας με τα αξιοθέατα της πόλης.
Παράλληλα θα διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό για τη Θεσσαλονίκη.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει, έχει ενεργό ρόλο σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης του Νομού. Είναι μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδηλώσεις που συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ βοηθά φορείς της πόλης να προβάλουν την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό.