Πέθανε ο Ρώσος τραγουδιστής Ντμίτρι Χβοροστόφσκι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ρώσος τραγουδιστής της Όπερας Ντμίτρι Χβοροστόφσκι σε ηλικία 56 χρονών στο Λονδίνο. Ο καλλιτέχνης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο που έδινε τα δύο τελευταία χρόνια. Το 1989, σε ηλικία 27 χρονών, ο Ντμίτρι Χβοροστόφσκι κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του BBC «Τραγουδιστής του κόσμου».
«Ήρθε, τραγούδησε και νίκησε», είχαν γράψει τότε οι Times του Λονδίνου για τον Χβοροστόφσκι ο οποίος στη συνέχεια έγινε περιζήτητος από τα διασημότερα λυρικά θέατρα της υφηλίου -Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου, Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Λυρική Όπερα του Σικάγου, Όπερα του Παρισιού, της Βιέννης, Λα Σκάλα του Μιλάνου.
Συνεργάστηκε με κορυφαίους μαέστρους, όπως οι Τζέιμς Λιβάιν, Μπερνάρντ Χάιτινκ,  Κλαούντιο Αμπάντο,  Λόριν Μάαζελ,  Γιούρι Τεμιρκάνοφ, Βαλέρι Γκέργκιεφ. Τον Μάιο του 2004 ήταν ο πρώτος Ρώσος καλλιτέχνης που έδωσε συναυλία με ορχήστρα και χορωδία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε 25 χώρες του κόσμου. Το πάθος για τη δουλειά του δεν τον εγκατέλειψε στη διάρκεια της ασθένειας και των πολλαπλών επεμβάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί.
«Ο θάνατος του Ντμίτρι Χβοροστόφσκι αποτελεί τεράστια απώλεια όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλον τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.