Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τζάθας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τζάθας, σε ηλικία 60  ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Ο Δημήτρης Τζάθας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εν συνεχεία παρακολούθησε σεμινάρια μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα της Εθνολογίας, στη «Σχολή Ανωτάτων Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών» στο Παρίσι. Γιός του αείμνηστου δημοσιογράφου Ηρακλή Τζάθα, γαλουχήθηκε με την αγάπη για τη δημοσιογραφία.
Το 1983 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», απασχολούμενος κυρίως στο ελεύθερο ρεπορτάζ και, κατά καιρούς, στο ρεπορτάζ των υπουργείων Παιδείας, Περιβάλλοντος, των υφυπουργείων Νέας Γενιάς και Νεολαίας και το πολιτικό. Το 1999, τιμήθηκε ως απεσταλμένος πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, από τον Δήμαρχο Αθηναίων μαζί με άλλους ανταποκριτές, που κάλυψαν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία για τα Αθηναϊκά Μέσα.
Αργότερα, μεταπήδησε στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, όπου παρέμεινε επί σειρά ετών και καταξιώθηκε με τον επαγγελματισμό του και τη συνέπεια που επέδειξε. Το 2007 του απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail