Πέθανε η τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αγγελική Κωνσταντοπούλου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μπέμπα Μπλανς,  πέθανε σήμερα, σε ηλικία 73 ετών. Η θρυλική τραγουδίστρια, τα τελευταία χρόνια, έδινε τη δικής της μάχη, αφού υπέφερε από μία βαριάς μορφής αναιμία. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 1944. Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1964, ερμηνεύοντας το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Καλώς όρισες βρε Γιώργη». Δυο χρόνια αργότερα, ερμήνευσε τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του ίδιου δημιουργού, και αυτά τα τραγούδια την καθιέρωσαν ως τραγουδίστρια.
Η Μπέμπα Μπλανς, μεταξύ άλλων κορυφαίων ονομάτων, είχε τραγουδήσει με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου και τον Γιάννη Πουλόπουλο. Είχε συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης και ο Γιάννης Σπανός. H τραγουδίστρια με τη βελούδινη φωνή είχε τον τίτλο της μοιραίας ντίβας και οι εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούσαν. Με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τροφοδοτούσε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών, όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα ο οποίος την αποκαλούσε «Μπεμπέκα-βελούδο».
Στο θέατρο συμμετείχε στο έργο «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, που παρουσιάστηκε το 2013 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail