Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Ολυμπίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μεσημέρι της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 είπαν φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου το τελευταίο αντίο στην ηθοποιό Σοφία Ολυμπίου.
Η αγαπημένη ηθοποιός που ενσάρκωσε το ρόλο της Θείας Τζούλια στο «Άκρως Οικογενειακόν» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων. Η κηδεία της έγινε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Η Σοφία Ολύμπιου, το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία-Γλυκερία Χαλκιοπούλου, μεγάλωσε σε καλλιτεχνική οικογένεια. Πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Χαλκιόπουλος, μητέρα της η ηθοποιός Έλλη Λαλαούνη, παππούς της ο ηθοποιός Νίκος Χαλκιόπουλος και γιαγιά της η ηθοποιός Σοφία Χαλκιοπούλου. Απ’ την πλευρά της μητέρας της είχε γιαγιά την, επίσης ηθοποιό, Ολυμπία Δαμάσκου-Λαλαούνη.
Πρώτος της σύζυγος της ήταν ο θιασάρχης και ηθοποιός Γιώργος Ολύμπιος, ενώ ο δεύτερός ήταν ο ηθοποιός Χριστόφορος Καζαντζίδης. Η πορεία της στο θέατρο και την τηλεόραση ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Στην τηλεόραση, συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στις σειρές: «Δις Εξαμαρτείν», «Τρεις Χάριτες», «Ασυνήθεις ύποπτοι», «Ντόλτσε Βίτα», «7 Θανάσιμες Πεθερές». Τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Αν υπήρχες θα σε χώριζα»,  το 2007.