Ο Κύκλος του Νερού

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Περιφέρειες

Ένα διήμερο γεμάτο μουσική, χορό, κίνηση και εικόνα, θα παρακολουθήσει το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στη χορευτική παράσταση «Ο Κύκλος του Νερού».
«Ηθικοί αυτουργοί», το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, 600 χορευτές του οποίου – διαφόρων ηλικιών – θα «πάρουν τα βήματα», προκειμένου να αναδείξουν τη σχέση και τη λειτουργία του νερού με τον άνθρωπο.
Με οδηγό το χορό και με τη χρήση οπτικοακουστικών Μέσων, τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών του Χορευτικού, θα παρουσιάσουν το νερό σαν αγαθό, απαραίτητο για τον άνθρωπο, τη χρήση του, την κατάχρησή του, αλλά και την εμπορευματοποίησή του, έτσι ώστε από αγαθό να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης και ανταγωνισμού.
Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, θα στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα, καταδεικνύοντας το  ρόλο του νερού στην τέχνη και πως αυτό επηρέασε την λαϊκή παράδοση του κάθε τόπου.
Στο διάβα του χρόνου, αποτελεί κοινή διαπίστωση, πως κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει «χτίσει» τη δική της ξεχωριστή ιστορία γύρω από το νερό. Νεράιδες, ξωτικά, θρύλοι, παραδόσεις γεμίζουν με απερίγραπτη χάρη της λαϊκή μας τέχνη. Με  προσοχή, μεράκι, γνώση και έμπνευση, τα μέλη του Χορευτικού, προσεγγίζουν όλον αυτό τον πλούτο της λαϊκής μούσας, φτάνοντας στο σήμερα και τα προβλήματα που ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί.
Χορεύοντας στον κύκλο του νερού κάθε βήμα θα είναι και ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο. Όλα αυτά δοσμένα μέσα από την εικόνα, τον λόγο, την μουσική και βέβαια τον χορό.
Θα συμμετάσχουν πάνω από 600 μικροί και μεγάλοι άτομα και στις δύο  παραστάσεις.
Η παράσταση πραγματοποιείται με την  ευγενική συνεργασία της ΔΕΥΑΠ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.