ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

«Άρχισαν και στην Καρδίτσα οι πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Μικρές ιδιοκτησίες για ασήμαντα ποσά κατά βάση φτωχών έως και εξαθλιωμένων ανθρώπων έχουν μπει στο στόχαστρο των αρπακτικών με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Καρδίτσας.
Ακόμη διευκρινίζεται «Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, πως το έργο των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών, σ’ όλη αυτή τη διαδικασία πανελλαδικά, δεν είναι ακριβώς αυτό που διατείνονται οι ίδιοι ότι κάνουν. Λένε πως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη… δουλειά τους και να εκτελέσουν τους πλειστηριασμούς ακόμη και των πρώτων κατοικιών των πιο φτωχών συμπολιτών μας. Αν όμως ήταν υποχρέωση θα το έκαναν ΟΛΟΙ οι συμβολαιογράφοι και ΟΛΟΙ οι δικαστικοί επιμελητές και η εκτέλεση των πλειστηριασμών θα ήταν μοιρασμένη ανάλογα σε όλους τους ιδιώτες «υπαλλήλους». Όμως τα πανελλαδικά στοιχεία (ΕΤΑΑ ΤΑΝ Ηλεκτρονική δημοσίευση πλειστηριασμών) άλλα δείχνουν. Συγκεκριμένοι «κύκλοι» συμβολαιογράφων και δικαστικών Επιμελητών σε συνεργασία με συγκεκριμένες τράπεζες αναλαμβάνουν την εκτέλεση κατ’ επίσπευση των δεύτερων.
Πιστεύουμε ότι ο πολιτικός κινηματικός αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να έχει αποτελέσματα για το μεγαλύτερο μέρος του λαού.
Γι αυτό και πρέπει:
– Να ζωντανέψουν και να ενισχυθούν οι συλλογικότητες που αγωνίζονται σε αυτή την κατεύθυνση.
– Να αναλάβουν ουσιαστική δράση απ’ τη βάση τους σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι και σχήματα αγώνα, όπως επιστημόνων, εκπαιδευτικών, αγροτών, φοιτητών, ανέργων, στην οργάνωση και τον συντονισμό αυτού του αγώνα.
– Να διεκδικηθεί η αξιοπρεπής ζωή, χωρίς τη θηλιά, των χρεών, το κυνηγητό από τράπεζες και κράτος, την άμεση και έμμεση φοροληστεία των εισοδημάτων που μειώνονται, την αφαίρεση του δικαιώματος στη στέγη, τις ιδιωτικοποιήσεις των πιο βασικών αγαθών και υπηρεσιών.
– Να συνδεθεί η πάλη και σ’ αυτό το μέτωπο με τη συνολική πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.