Ολοκλήρωση Παλλεσβιακού Τουρνουά Σκάκι στο Πλωμάρι

ΣΚΑΚΙ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο παλλεσβιακό τουρνουά σκάκι, που διοργανώθηκε από την Ομάδα Νέων Πλωμαρίου και την Λέσχη, το διήμερο 22 – 23 Ιουλίου 2017.
Τα έπαθλα κέρδισαν στο γκρουπ των νέων οι Γιάννης Πεντογέννης (ποδήλατο) Αλέξανδρος Φακής (τάμπλετ), Θοδωρής Φιλίππου (σκακιέρα) και Λητώ Θεοφίλου (σκακιέρα).
Στο γκρουπ των ενηλίκων οι Νίκος Πιτσιλαδής (διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο), Γεώργιος Μπανταβάνης  (διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο) Άκης Λάμπρου (τάμπλετ), Κνόντυ Ριζάε (σκακιέρα), Μάνος Παπγής (διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο).
Τα έπαθλα απένειμαν οι Μανώλης Αρμενάκας, αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Ξενοφών Μαυραγάνης, πρόεδρος Δ.Σ. της Λέσχης, Γαβριήλ Χαλδέζος, πρόεδρος του φορέα ανάπτυξης Πλωμαρίου,  Θεολόγος Πατερέλλης, Γ.Γ. του Δ.Σ. της Λέσχης, Ζωή Σκορδά της Ομάδας Νέων Πλωμαρίου, Στρατής Καμινέλλης και Μιχάλης Αϊβαλιώτης,  πρόεδρος και γενικός γραμματέας  του Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης.
Στους μετασχόντες στο τουρνουά, απηύθυναν τον λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας  Νέων, Μιχάλης Τετώνης, που ευχαρίστησε τους χορηγούς, αλλά και τους ενισχυτές  της εκδήλωσης, δηλαδή τον Δήμο Λέσβου, τον Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, τον Σκακιστικό όμιλο Μυτιλήνης, που παρέσχε την σχετική τεχνογνωσία,  μη λησμονώντας  τους δασκάλους του σκάκι που παραδίδουν  μαθήματα  στην αίθουσα της Λέσχης και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους Δημήτρη Λάμπρου, Γιώργο Σαββίδη και Νίκο Πιτσιλαδή, ο πρόεδρος της Λέσχης Ξενοφών Μαυραγάνης, που ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, συνεχάρη τους δασκάλους του σκάκι, δηλώνοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να διευρυνθεί και επεκταθεί το τουρνουά με την συμμετοχή και άλλων φορέων στην οργανωτική επιτροπή, αλλά και σημαντικών χορηγών, ώστε η διοργάνωση να αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων οπαδών του σκάκι, ο πρόεδρος του φορέα ανάπτυξης Γαβριήλ Χαλδέζος, που δήλωσε συμμετοχή και συμπαράσταση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και εξέλιξη του Πλωμαρίου, ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνη και ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας, που συνεχάρη τους διοργανωτές και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια από τον Δήμο , ώστε οι σκακιστικοί αγώνες στο Πλωμάρι να αποτελέσουν θεσμό.