Ολοκλήρωση εργασιών δρόμου Δρυόπης-Επιδαύρου

ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρειες

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος και διαγράμμισης του δρόμο Δρυόπης-Επιδαύρου.
Το έργο αυτό σε συνδυασμό με την τοποθέτηση επτά στρεμμάτων μεταλλικών πλεγμάτων και προστατευτικών τοιχίων ανάσχεσης των καταπτώσεων, καθιστούν το τμήμα της πολυσύχναστης αυτής οδού πιο ασφαλές.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται «Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με συνέπεια λόγων και έργων και με το βλέμμα στραμμένο στην ουσία και όχι στη βιτρίνα, κατασκευάζει έργα στοχευμένα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών και συμβάλουν στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής και της τουριστικής ανάπτυξης.
Συνεπώς στο πλαίσιο αυτό, έχει εκπονηθεί μελέτη οδοφωτισμού του επικίνδυνου αυτού δρόμου και του τούνελ. Σύμφωνα με την μελέτη, θα ηλεκτροδοτηθούν σταθερά οι κόμβοι Επιδαύρου και Δρυόπης ενώ όταν εισέρχεται όχημα προκειμένου να διανύσει τη διαδρομή, θ’ ανάβει σταδιακά ο φωτισμός LED.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται από 30/04/2018 οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών στα δίκτυα οδικού οδοφωτισμού αρμοδιότητας Π.Ε. Νήσων. Με την εργολαβία αυτή έχουν καταστεί απόλυτα λειτουργικοί οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στα ορεινά χωριά της Τροιζηνίας ενώ αναμένεται η τοποθέτηση συνολικά 158 φωτιστικών LED από τον κόμβο Μεθάνων μέχρι την Άρτιμο προκειμένου να αναβαθμιστεί και να γίνει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου του χερσαίου Δήμου της Π.Ε. Νήσων Αττικής που διαθέτει δύσκολο ανάγλυφο.»