Οδηγός Επισκέπτη για Γεωπάρκο Βίκου- Αώου

ΗΠΕΙΡΟΥ Περιφέρειες

Έναν «Οδηγό Επισκέπτη».απέκτησε το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, ένα από τα 125 παγκόσμια γεωπάρκα της UNESCO και ένα από τα 5 στη χώρα μας, με την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συμβολή της «Ήπειρος Α.Ε».
Στον οδηγό που εξέδωσε η αναπτυξιακή εταιρία «Ήπειρος Α.Ε.», υπάρχουν πληροφορίες για το Ζαγόρι (που καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα του γεωπάρκου και η συνεργασία με το Δήμο είναι διαρκής) και την Κόνιτσα, την αρχιτεκτονική της περιοχής, τα γεφύρια, τη βιοποικιλότητα, τη γεωλογική εξέλιξη, τα καρστικά συστήματα, τα πετρώματα, τις πηγές, τα ποτάμια, τα φαράγγια, τα βάραθρα, τις βραχοσκεπές, τις υπο-αλπικές λίμνες στον Σμόλικα και στην Τύμφη. Ο οδηγός προτείνει στον επισκέπτη και κάποιες γεωδιαδρομές, όπως Μονοδέντρι-Βίκος ή Γέφυρα Κλειδωνιάς-Γέφυρα Παπίγκου.
Με αφορμή την έκδοση ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που συνετέλεσαν τα μέγιστα για να έχουμε σήμερα έναν Οδηγό Επισκέπτη, τον οποίο τον παραδίνουμε. Είναι αποτέλεσμα της εργασίας του κ. Χαρητάκη Παπαϊωάννου και των άλλων συνεργατών στην «Ήπειρος Α.Ε.»  ο Οδηγός θα δίνεται σε όλους που θα έχουν σχέση με την περιοχή μας και ειδικά με το Γεωπάρκο. Εκτός της σήμανσης έχουμε αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες για τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων και άλλων».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail