ΝΕΟ ΚΑΥΣΙΜΟ

ΑΝΕΥ

Από χιλιάδες όνειρα, ξεχωρίστε εκείνο που επιθυμείτε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Ορίστε αυτό το όνειρό ως το όραμα σας!

«Ο λόγος που μιλάω για το θέμα των ψυχολογικών καυσίμων δεν είναι επειδή έχω λύση σε όλα μου τα προβλήματα είναι επειδή γνωρίζω πως είναι να σταματάς στην άκρη του δρόμου με το ντεπόζιτο άδειο από έμπνευση» επισημαίνει στο βιβλίο του με θέμα «ΝΕΟ ΚΑΥΣΙΜΟ» ο συγγραφέας Wes Beavis για ανθρώπους και ομάδες που στοχεύουν στην κορυφή.
Ακόμη αναφέρει «Ας γεμίσουμε λοιπόν το ντεπόζιτο μας προκειμένου να αποκτήσουμε τη δύναμη που απαιτείται για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να φτάσουμε στην επιτυχία που θα δικαιώσει την προσπάθειά μας».
Σύμφωνα με τον συγγραφέα «Ο ειδικός σε θέματα ηγεσίας John Maxwell διαπίστωσε ότι το μόνο το δύο τοις εκατό του πληθυσμού είναι πρόθυμο να καινοτομήσει. Οι υπόλοιποι είναι είτε άνθρωποι που σταδιακά προσαρμόζονται στις αλλαγές είτε άνθρωποι που αντιστέκονται σε αυτές. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να ενταχθείτε σε αυτό το μικρό ποσοστό ανθρώπων που καινοτομούν; Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρετε απόφαση. Βάλτε μόνοι σας τον εαυτό σας σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Δεν έχει σημασία αν έχετε ή δεν έχετε τα απαραίτητα προσόντα.
Πως θα καταφέρω: Ανάληψη ευθυνών.
– Από εδώ και πέρα κατατάξτε τον εαυτό σας στην κατηγορία ανθρώπων που αναλαμβάνουν ευθύνες.
Να είστε υπερήφανοι για τις ευθύνες που αναλαμβάνετε.
– Να θεωρείτε ότι μόνο εσείς οι ίδιοι είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ζωή σας. Να μην κατηγορείτε κανέναν άλλον. Αναλάβετε την ολοκληρωτική ευθύνη για το παρελθόν σας, έχετε τη δικαιοδοσία να δημιουργήσετε το μέλλον σας.
– Φέρτε στο μυαλό σας κάποιον που θαυμάζετε επειδή «αναλαμβάνει ευθύνες». Καλέστε τον για το φαγητό. Η ευθύνη πληρωμής του λογαριασμού θα είναι δική σας. Συζητήστε μαζί του το ζήτημα των ευθυνών και ρωτήστε τον τι τον παρακινεί να αναλαμβάνει ευθύνες. Μιμηθείτε την συμπεριφορά του.
– Ζητήστε από τους ηγέτες σας να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες και να προσκομίζουν αποτελέσματα όχι δικαιολογίες.
Γρήγορος εφοδιασμός: Ανάληψη ευθυνών.
– Έχετε πάντα το 100% του ελέγχου και το 100% της ευθύνης για ότι έχει συμβεί στη ζωή σας ως αποτέλεσμα των πράξεων ή των παραλείψεών σας (Darren Hardy).
– Τα καλύτερα χρόνια της ζωή σας είναι αυτά στα οποία έχετε αποφασίσει ότι τα προβλήματα σας είναι δικά σας. Δεν ευθύνεται για αυτά ούτε η μητέρα σας , ούτε το κλίμα , ούτε ο πρωθυπουργός. Έτσι συνειδητοποιείται ότι ελέγχεται τη μοίρα σας (Allert Ellis).
– Το γεγονός που δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα δεν είναι δικαιολογία για να μην κάνετε όλα αυτά που μπορείτε (Ashleigh Βrilliant).
– Δεν είστε υπεύθυνος για τις συμπεριφορές που μάθατε ως παιδί. Ωστόσο ως ενήλικος είστε 100% υπεύθυνος να τις διορθώσετε (Ken Keyes, Jr).
– Οι κατηγορίες είναι χάσιμο χρόνου. Όσο φταίξιμο κι αν αποδίδετε σε κάποιον και όσο και να τον κατηγορείτε αυτό δεν πρόκειται να σας αλλάξει (Wayne Dyer).
– Οι δικαιολογίες είναι το λίκνο όπου μας νανουρίζει η αποτυχία (Ανώνυμος).
– Η λογική «πρέπει να κάνω κάτι» πάντα διορθώνει περισσότερα προβλήματα από τη λογική «πρέπει να γίνει κάτι» (Ανώνυμος).
Εργαστήρι επιτυχίας: Ανάληψη Ευθυνών.
– Αναλαμβάνετε αμέσως ευθύνες ή πρέπει να σας παρακινήσει κάποιος.
– Από τους ανθρώπους που γνωρίζετε ποιος αποτελεί καλό παράδειγμα ανθρώπου που αναλαμβάνει άμεσα ευθύνες.
– Με ποιους τρόπους βελτιώθηκε η ζωή τους περισσότερο από τη δική σας χάρη στην τάση τους να αναλαμβάνουν ευθύνες.
– Αναφέρετε τρείς λόγους που δυσκολεύεστε να αναλάβετε ευθύνες.