Ναυτική εβδομάδα 2017

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017», ξεκίνησε από την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και πραγματοποιείται στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.
Σε ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται «Και στη φετινή διοργάνωση, οι συνεργασίες είναι πολλές. Συμμετέχει όλη η Μαγνησία! Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Β. Σποράδων, ο Δήμος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.), αλλά και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ναυταθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί φορείς, και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.
Οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2017», διεξάγονται στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ώστε να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης των δράσεων όλοι οι πολίτες.
Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδα», είναι αφιερωμένες  στον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) στην Κάτω Ιταλίας.
Παράλληλα  τιμάτε ο Γιώργος Καφενταράκης, ένα χρόνο μετά την «αναχώρησή» του, άνθρωπος της τέχνης και της θάλασσας, προπάντων όμως  μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Το πρόγραμμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017 περιλαμβάνει:
20.00: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Α. Παρουσίαση του βιβλίου, που έχει τίτλο:
«ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ», του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα
Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Συμπαραστάσεως Φυλακισμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», και  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Υπεύθυνοι πολιτιστικών εκδηλώσεων, Αντώνης Αντωνίου και  Κική Δανιηλίδου. Είναι ένα παιδικό βιβλίο που περιέχει: Αφηγήσεις, παραμυθένια διηγήματα και παραμύθια. Όλα τα κείμενα έχουν ως βάση τα βιώματα του συγγραφέα και γράφτηκαν με αγάπη για τα παιδιά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Καλωσόρισμα με μικρή αναφορά στο βιβλίο και στο βιογραφικό του π. Θεοδώρου Μπατάκα. Εκπαιδευτικοί: κ. Κική Δανιηλίδου και κ. Αντώνης Αντωνίου).
Αναφορά στο βιβλίο «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας» από τον κ. Κώστα Μάγο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δρώμενο: «Ο Υάκινθος το καλαμαράκι» από 10 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου (Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Σοφία Κανταράκη).
Μουσικό αναλόγιο: «Ο κήπος του Φραγκίσκου» (Μουσική Υπόκρουση κ. Μαρίλη Κυριακοπούλου) (κ. Κική Δανιηλίδου – κ. Αντώνης Αντωνίου).
Μουσικό δρώμενο: «Νότες της στεριάς και της θάλασσας»  από 15 μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: κ. Μαρίλη Κυριακοπούλου.
Απαγγελία ποιήματος: «Τα Ελληνάκια» Οδυσσέα Ελύτη, από την μαθήτρια Ραφαέλα Τίγκα.
Ο λόγος στον συγγραφέα του βιβλίου, π. Θεόδωρο Μπατάκα.
Καταληκτικός λόγος  από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο.
Β. 21.00: Πραγματοποίηση  μεγάλης συναυλίας στην οποία θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από το «Μουσικό Σχολείο Βόλου»
Τίτλος: «Με την Ελλάδα καραβοκύρη»
«Με την Ελλάδα καραβοκύρη», μία αναφορά στην ελληνικότητα και το πώς εμπνέονται οι ποιητές, οι συνθέτες, οι στιχουργοί.
Μελοποιημένα ποιήματα των Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Σολωμού αλλά και νεότερων στιχουργών και συνθετών που μιλούν για τις ομορφιές του τόπου μας, τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη.
Συμμετέχει η χορωδία Ελληνικής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Στο πιάνο συνοδεύει η Θέη Μπαλατσού.
Παίζουν οι καθηγητές: Βασίλης Αγροκώστας λύρα, Δέσποινα Λουκίδου τσέλο, Πέπο Σάλεμ φλάουτο.
Επιμέλεια κειμένων: Αρετή Τζανετοπούλου.
Παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.
Έμπροσθεν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον χώρο του Λιμανιού.
Ώρα: 17.30 έως 20.30
Γνωριμία με το Κανοέ – Καγιάκ & SUP από τον Ν.O.B-Αργοναύτες
Θαλασσινό παιχνίδι Προσκόπων σε όλη την Παραλία.»