Νήσος Αγίου Γεωργίου στον Δήμο Ύδρας

ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Το νησί του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζι) ανήκει στον Δήμο Ύδρας, με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Σαν Τζώρτζι ανήκε από το έτος 1834 στα χωρικά όρια της Επαρχίας Ύδρας αρχικά και του Δήμου Ύδρας από το έτος 1912 και εντεύθεν.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή με την υπ’αρ.11247/28.12.2012 απόφαση του Προέδρου της, η οποία συνδεόταν με την απογραφή του έτους 2011, καταχώρησε  αναρμοδίως –όπως ομόφωνα γνωμοδότησε το ΝΣΚ- τη νήσο του Αγίου Γεωργίου στο Δήμο  Λαυρεωτικής, αντί του Δήμου Ύδρας στον οποίο υπάγεται διοικητικά. Κατά το ΝΣΚ η εν λόγω απόφαση υπόκειται σε τροποποίηση λόγω του ότι απεικονίζει εσφαλμένα την διοικητική διάρθρωση της χώρας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποδοχή της υπ’αρ.171/2017 γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον  αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και μετά η Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για την ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων της  αναφορικά με την υπαγωγή του Σαν Τζώρτζι στο Δήμο Ύδρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και Νήσων κ. Χατζηπέρος, μετά από αυτήν την εξέλιξη, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι οι προσπάθειες όλων όσων στοιχηθήκαμε δίπλα στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, επιτέλους ευόδωσαν.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail