Νέο Προεδρείο Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Επανεξελέγη ο Γιώργος Πιτσούλης Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από πρόταση της παράταξης του Σταύρου Αρναουτάκη «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Κώστας Δανδουλάκης της παράταξης του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», γραμματέας του συμβουλίου επανεξελέγη η Μαρία Βάρδα της παράταξης του Μιχάλη Κλάδου «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ».
Μετά την διαδικασία της εκλογής του Περιφερειακού Συμβουλίου ακολούθησε η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι επικεφαλείς των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προεδρείου, επισημαίνοντας το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία.
Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης επισήμανε με έμφαση στις δηλώσεις του το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Από την ψηφοφορία αναδείχτηκε το κορυφαίο γεγονός της  συναίνεσης που υπάρχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η εκλογή του Προεδρείου με 45 ψήφους  στους 45 ψηφίσαντες λέει πολλά και στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Μια δημοκρατική διαδικασία που δείχνει ότι τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να τα λύνουμε με συναίνεση» και πρόσθεσε: «Από τη πλευρά τη δική μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ενώνουμε δυνάμεις. Αυτό χρειάζεται η Κρήτη, να ενώνουμε δυνάμεις, να παίρνουμε τις καλύτερες προτάσεις και αυτές να προσπαθούμε να υλοποιούμε. Θεωρώ ότι η σημερινή διαδικασία αυτό έδειξε για μια ακόμη φορά, και μας χαράσσει το δρόμο πως πρέπει να οδηγηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Με την ίδια διάθεση και δυναμικότητα συνεχίζουμε τη δουλειά μας για διεκδίκηση πόρων, για επίλυση προβλημάτων, υπηρετώντας τη Κρήτη και τους Κρητικούς, και το έργο που κάνουμε δεν είναι έργο ενός ανθρώπου αλλά πολλών».
Από τη πλευρά του ο επανεκλεγμένος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης στις δηλώσεις του ανέφερε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω διαχρονικά τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έως τώρα συνεργασία, καθώς και για αυτή που θα ακολουθήσει. Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης η επιτυχία ενός θεσμικού οργάνου είναι έργο πολλών ανθρώπων. Δεσμευόμαστε στην πορεία να πορευτούμε δυναμικά όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, βασισμένη σε μια «κατάκτηση» του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που δεν είναι άλλη από να κρατάει στην καρδιά του οικουμενικά την Κρήτη, να μάχεται να διεκδικεί και να αγωνίζεται για να την πάει όλο και πιο ψηλά. Είναι τιμή μου που είμαι μέλος αυτού του θεσμικού οργάνου».
Αποτελέσματα ψηφοφορίας Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τον νόμο είναι ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζει ο Περιφερειάρχης με απόφαση του. Στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής εκλέχτηκαν:
Εκλογή τακτικών μελών Οικονομικής Επιτροπής
1ος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 44
2ος ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 43
3ος ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  43
4ος ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  42
5ος ΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 42
6ος ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 39
7 ος ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 39
8ος ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 38
Εκλογή αναπληρωματικών μελών Οικονομικής Επιτροπής
1ος ΤΖΕΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 42
2ος ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 42
3ος ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 40
4ΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ  39
5ος ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  37
6ος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 33
7ΟΣ ΒΑΡΔΑ ΜΑΡΙΑ 30
8ος ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 26