Νέο ευρωπαϊκό οικονομικό σχέδιο

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

«Με ένα όραμα για την Ευρώπη, θέλουμε να καταστήσουμε την τοποθεσία ελκυστικότερη για τα περιουσιακά στοιχεία crypto και να αναπτύξουμε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για να τοποθετηθούμε πιο δυναμικά σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα», τόνισε ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών Hartwig Löger κατά την διάρκεια της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Οικονομικών Υποθέσεων (ECOFIN), σύμφωνα με τις εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 στη Βιέννη.
Επίσης υπογράμμισε «Οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την πρόσβαση των ευρωπαϊκών εταιρειών στη χρηματοδότηση. Η χρηματοδότηση μέσω των Διεθνών Οργανισμών Διεθνούς Οργάνωσης (ICO) έφθασε τον Μάρτιο του 2018 σε όγκο άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Τον Ιούλιο σημειώθηκε δραματική πτώση στα 926 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η ρύθμιση που προωθεί την ανάπτυξη θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό για τις ευρωπαϊκές εταιρείες ως ένα σοβαρό χρηματοδοτικό μέσο και να επιτρέψει τη σταθερή ανάπτυξη της αγοράς.
Ταυτόχρονα, ο επενδυτικός κόσμος θα επεκταθεί από ICO υψηλής ποιότητας και οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ο στενός συντονισμός μεταξύ των νομοθετών, των ρυθμιστικών αρχών και της βιομηχανίας είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη αυτών των πολλά υποσχόμενων αγορών.»