Νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Στην στήριξη από την Περιφέρεια του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, της νεολαίας της Κρήτης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας  στο Δήμο Μινώα το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου παρουσία εκπροσωπών της Εκκλησίας, Βουλευτών, της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού, φορέων, αθλητών και πλήθους κόσμου. Η Περιφέρεια Κρήτης, τόνισε ο κ Αρναουτάκης στηρίζει και ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεργάζεται με φορείς της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που συσπειρώνει τη νεολαία και αναδεικνύει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι». Στο νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη θα αθλούνται εκατοντάδες νέοι και ομάδες της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του, όπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντώνης Χρηστάκης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του στην κατασκευή του σταδίου, όπως και για την συνεχή ενίσχυση από την Περιφέρεια του Αθλητισμού στην Κρήτη. Μάλιστα ο Δήμαρχος σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Περιφερειάρχη του έδωσε τιμητικά αναμνηστική πλακέτα. Παράλληλα τόσο ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, οι τοπικοί εκπρόσωποι ευχαρίστησαν όλους που βοήθησαν φορείς, υπηρεσίες, την κατασκευάστρια εταιρία «Ρόμβος», ενώ έγινε αναφορά για την προώθηση και των άλλων Αθλητικών έργων της περιοχής.
«Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που συνεργάζομαι με τον Σταύρο Αρναουτάκη, τον άνθρωπο που βοηθά τον αθλητισμό ,την νεολαία και ενισχύει οικονομικά τα 80 σωματεία του Ηρακλείου και 200 σωματεία σε όλη την Κρήτη όταν οι αρμόδιες Αρχές έχουν κλειστές τις πόρτες τους» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Νίκος Τζώρτζογλου. Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης κκ Ανδρέας ο οποίος και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του σταδίου για την νεολαία της ευρύτερης περιοχή.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα, πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση με τέσσερις πυλώνες φωτισμού του γηπέδου και περιφερειακό φωτισμό, ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών,  τουαλέτες και χώρο λεβητοστασίου. Τέλος κατασκευάστηκαν κερκίδες 600 ατόμων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Μετά την τελετή των εγκαινίων το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκοκάλου έπαιξε παραδοσιακή μουσική και χόρεψε το συγκρότημα του Κέντρου δημιουργικής Απασχόλησης Αρκαλοχωρίου. Τέλος ακολούθησε αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  και αγώνας Ο.Φ.Η. – Ο.Φ.Α.
Στην τελετή των εγκαινίων επίσης παρόντες ήταν οι Βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σπύρος Δανέλλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Έφη Κουτεντάκη, οι π. Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Ξυλούρης, Γιώργης Αλεξάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης,οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Νεκτάριος Σερμάκης, Γιώργος Ματαλιωτάκης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι του Αθλητισμού, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης των εγκαινίων είχε ο Αντιδημαρχος Ζαχαρίας Δερμιτζάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail