Νέος σχεδιασμός λιμένα Θεσσαλονίκης

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνάντηση γνωριμίας και εργασίας είχε εχθές ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη για την έναρξη της επένδυσης, όπου η ολοκλήρωση των ενεργειών αδειοδότησης και προετοιμασίας των έργων θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018, ώστε στις αρχές του 2019 να αρχίσουν υλοποιούνται, αλλά και η ολοκλήρωση των επενδύσεων, που ανέρχονται σε 180 εκατ. ευρώ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μειώνοντας όσο είναι δυνατό τον χρόνο που προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.
Για την επιτάχυνση των διαδικασιών συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινής ομάδας έργου με τη συμμετοχή του ΟΛΘ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του ΥΠΕΝ. Η ομάδα έργου θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει για την επίλυση τυχόν προβλημάτων και την επιτάχυνση των μελετών και των αδειοδοτήσεων, διότι, όπως τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, «η επένδυση του λιμανιού, η ολοκλήρωση του 6ου προβλήτα και η εγκατάσταση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού θα εξασφαλίσουν την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία και τον ρόλο της στη βαλκανική χερσόνησο».
Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν και τα ουσιαστικά έργα υποδομής του λιμανιού και η σύνδεσή τους με την Εγνατία Οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο και εξασφαλίστηκαν η μέγιστη δυνατή επιτάχυνση των έργων και η χρηματοδότησή τους.