Νέος Πρόεδρος βουλής Ελλήνων

Με 283 ψήφους εκλέχτηκε ο νέος Πρόεδρος της βουλής κ. Κώστας Τασούλας. Συγκεκριμένα ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ ου ψήφισε παρών. Ακόμη ψηφίστηκαν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς Ειδικότερα οι αντιπρόεδροι είναι: Α΄ Νικήτας Κακλαμαης, Β΄ Χαράλαμπος Αθανασίου, Γ΄ Αθανάσιος Μπούρας, Δ΄ Δημήτρης Βίτσας, Ε΄ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ζ΄ Γεώργιος Λαμπρούλης, Η΄ Απόστολος Πάνας, Θ΄ Σοφία Σακοράφα.
Οι κοσμήτορες που ψηφίστηκαν είναι: Βασίλειος Υψηλάντης και Άννα Παπαδημητρίου από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάριος Κάκης.
Τέλος οι γραμματείς είναι: Ευάγγελος Λιάκος, Κωνσταντίνος Κηρανάκης, Βασίλειος Βασιλειάδης και Μαρία Κεφαλά από την ΝΔ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ραλλή Αριστείδου και από το ΚΙΝΑΛ ο Απόστολος Μπάντας.
Κατά την παραλαβή των καθηκόντων του ο νέος Πρόεδρος της Βουής κ. Κώστας Τασούλας τόνισε «Η βουλή έχει δύο πρόσωπα. Το συμβολικό και το κυριολεκτικό. Το συμβολικό σκέλος πρέπει να διορθωθεί. Το Ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να το εκφράσει. Πρωτεύει η αναβάθμιση της συμβολικής αξία του κοινοβουλίου για τον Ελληνικό λαό, που τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξε πρόβλημα.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail