Νέος μητροπολίτης Λαρίσης – Τυρνάβου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τελέστηκε η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερωνύμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
«Επίσκοπο της σιωπής, της γαλήνης, της ηρεμίας και της ταπείνωσης» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τον νέο μητροπολίτη και τον παρότρυνε «να αξιοποιήσει τα χαρίσματά του για το κοινό καλό».
Από την πλευρά του, ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους αρχιερείς και τόνισε: «Μακαριώτατε, ου φέρει το μυστήριον έρευνα. Ράον σιωπή. Ιδού ο δούλος Κυρίου έστηκα. Γένοιτο καθάπερ συνετάξατό μοι Κύριος διά των θεοπειθών ευχών πάντων των ώδε ισταμένων».
Στην αντιφώνησή του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και στη διδασκαλία του Κυρίου, συνέστησε «να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας» και κάλεσε τον νέο μητροπολίτη αυτό να είναι το έργο του στην Εκκλησία που παροικεί στη Λάρισα. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο λαός είναι απογοητευμένος και οργισμένος κι αυτό φαίνεται καθημερινά. Όπως επισήμανε, «καλούμαστε να αγωνιστούμε για να μην επικρατήσει στην πατρίδα μας η φιλοσοφία του Ευρωπαίου διανοητή που υποστηρίζει ότι ο άλλος είναι ο εχθρός μου, αλλά η διδασκαλία του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, που λέει ότι ο άλλος είναι ο παράδεισός μου».