Νέος εκλογικός νόμος

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει έρθει στη Βουλή η αλλαγή του Συντάγματος καθώς και ο νέος νόμος για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίζει κοινοβουλευτική διακυβέρνηση και αυτοδυναμία για τα κόμματα που θα έχουν πιάσει το 40%.

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στους πολιτικούς συντάκτες σε αίθουσα της ΔΕθ.

Ακόμη ανέφερε «Για το μεταναστευτικό θα συναντήσω τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογκάν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη. Η ΕΕ έδωσε 6 δις ευρώ για να βοηθήσει την Τουρκία στο μεταναστευτικό. Πρέπει να γίνει συζήτηση και δεν πρέπει να υπάρχουν απειλές και τσαμπουκάδες.

Επιστροφές στην Τουρκία θα γίνονται και για τα ασυνόδευτα παιδιά πρέπει να γίνει επιμερισμός στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δηλαδή 100 – 500 για κάθε χώρα».

Παράλληλα ο κ, Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι θα γίνει αποπληρωμή των ακριβών δανείων στο ΔΝΤ και κανένα επίδομα δεν θα καταργηθεί. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα έρθει αυτή την βδομάδα στη Βουλή η ψήφιση για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, και το νέο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς. Ενώ το 112 που είναι για τις φυσικές καταστροφές θα έχει ολοκληρωθεί για το τέλος του χρόνου.

Επίσης ανέφερε για τις τράπεζες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται ρύθμιση, θα υπάρξει νέα διοίκηση στα ΕΛΤΑ για εξυγίανση και για το παραεμπόριο είπε «θα τσακίσουμε το παραεμπόριο. Το νέο σχέδιο θα εφαρμοστεί πλήρως στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη«.

Για την Αλβανία ανέφερε ότι «δεν θα συζητήσουμε την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ εάν δεν έχουμε ανάλογα μέτρα προστασίας της Ελληνικής μειονότητας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail