Νέοι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Περιφέρειες

Τα ονόματα των έξι αντιδημάρχων της Καλαμάτας και τις αρμοδιότητές τους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, από τις έξη θέσεις αντιδημάρχων, μόνο ο Θανάσης Βασιλόπουλος παραμένει στην εξαιρετικά απαιτητική θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας ενώ όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη θητεία και πορεία σε καίριες θέσεις της αυτοδιοίκησης και τα προηγούμενα χρόνια.
Αναλυτικά πρόκειται για τους:
Θανάση Ηλιόπουλο, αντιδήμαρχο Οικονομίας-Οικονομικών και Διοικητικών.
Παναγιώτα Ντίντα, αντιδήμαρχο ανάπτυξης, προγραμματισμού και ευρωπαϊκών θεμάτων.
Δημήτρη Δημόπουλο, αντιδήμαρχο υποδομών.
Γιάννη Αδαμόπουλο, αντιδήμαρχο συντήρησης υποδομών και δημοτικών διαμερισμάτων.
Παύλος Μπουζιάνη, αντιδήμαρχο υγείας, πρόνοιας και αλληλεγγύης.
Θανάση Βασιλόπουλο, αντιδήμαρχο καθαριότητας, ανακύκλωσης και αμαξοστασίου.
Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τους αντιδήμαρχους που αντικαταστάθηκαν, όπως και την πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, τονίζοντας ότι «έδωσαν στην πρώτη περίοδο τον καλύτερο εαυτό τους. Προφανώς θα μετέχουν στο έργο το δημοτικό. Θα αναλάβουν όλοι συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν σήμερα ως αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, οπότε θα συζητήσω πάλι με τα μέλη της πλειοψηφίας για το σχήμα εκείνο το οποίο θα οδηγήσει τη δημοτική παράταξη στην τελική ευθεία. Το κριτήριο είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία της προσφοράς και μάλιστα από πρωταγωνιστική θέση και να κάνουμε το καλύτερο για το λαό της Καλαμάτας. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ όλοι οι μετέχοντες του συνδυασμού, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να έχουν την ευκαιρία από μία θέση σημαντική να προσφέρουν στον καλαματιανό λαό και να δείξουν τις δυνατότητές τους».
Τέλος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, που θα συνέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα ανακοινώσει και τους νέους προέδρους των νομικών προσώπων που ελέγχονται από το Δήμο (Φάρις, ΔΕΥΑΚ, Διοκλής, Αθλητικός Οργανισμός, Κεντρική Αγορά, Σύνδεσμος Ύδρευσης, Φιλαρμονική).