Νέες ρυθμίσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη των νέων ρυθμίσεων των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ειδικά εκείνων που αφορούν το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, τους συντελεστές βαρύτητας, την πριμοδότηση των αθλητών, το ειδικό καθεστώς εξετάσεων των δυσλεκτικών κ.λπ.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ιατρική Σχολή), οι οποίοι παρά την υψηλή βαθμολογία που σημείωσαν δεν κατάφεραν να εισαχθούν στη Σχολή προτίμησής τους και ζητούν να ακυρωθούν οι πίνακες των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων του έτους 2016.
Το Γ’ τμήμα του ΣτΕ παρέπεμψε προς οριστική κρίση την υπόθεση στην Ολομέλεια λόγω σπουδαιότητας των συνταγματικών ζητημάτων που τέθηκαν.
Στις αποφάσεις τους, οι σύμβουλοι κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για προνομιακή μεταχείριση που προβλέπεται για τους αθλητές κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά και για ιδιαίτερη μεταχείριση των δυσλεκτικών υποψηφίων οι οποίοι εξετάζονται προφορικά.